ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα Leader για τη Φθιώτιδα

 

Αθήνα 10.8.2010, 16:23

Πρόγραμμα Leader συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ ενέκρινε για την Φθιώτιδα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η συγκεκριμένη σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή και της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής», η οποία και θα υλοποιήσει το πρόγραμμα, το οποίο είναι συνολικού προϋπολογισμού 12,9 εκατ ευρώ από όπου τα 6,7 εκατ ευρώ είναι δημόσια δαπάνη. Για τις δράσεις LEADER προβλέπεται η διάθεση συνολικών πόρων ύψους 325 εκατ. Ευρώ.

Τα τοπικά προγράμματα, που προέρχονται από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής ( 2007-2013) δίνουν ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική στην περιφέρεια, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου τόσο της γεωργικής όσο και της τουριστικής δραστηριότητας. Ενισχύονται οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που αφορούν γεωργικές δραστηριότητες, στηρίζονται οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και διατηρείται η αγροτική μας κληρονομιά.

        Η κ. Μπατζελή σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι : «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή της σύμβασης της ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ για την εφαρμογή του τοπικού προγράμματος LEADER της Φθιώτιδας. Οι συγχρηματοδοτούμενες δράσεις LEADER βασίζονται σε τοπικές στρατηγικές ανάπτυξης που ακολουθούν μία προσέγγιση «από τα κάτω» με κύρια χαρακτηριστικά την εταιρική σχέση, τη δικτύωση, την καινοτομία και την συνεργασία. Τα προγράμματα LEADER συμβάλουν στην κατεύθυνση της πράσινης επιχειρηματικότητας που είναι σε θέση να προσδώσει προστιθέμενη αξία στη γεωργική δραστηριότητα, διαφοροποιώντας την αγροτική οικονομία, εισάγοντας καινοτόμες πρακτικές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της οικονομίας, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης στην ύπαιθρο και, βέβαια, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον, τους εδαφικούς και υδατικούς πόρους διατηρώντας το αγροτικό τοπίο. Ακόμη, οι δράσεις LEADER αναμένεται να τονώσουν την τοπική οικονομία σε μία δύσκολη περίοδο για τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved