ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Τοπικό πρόγραμμα απασχόλησης σε Καβάλα και Δράμα

 

Αθήνα 4.2.2011, 14:25

Την υλοποίηση τοπικού προγράμματος απασχόλησης στην Καβάλα και τη Δράμα ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Τ. Κατσέλη από την Καβάλα όπου βρίσκεται.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε την άμεση υλοποίηση Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) για την Καβάλα και τη Δράμα, το οποίο θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας, και κάλεσε τους τοπικούς φορείς να συμβάλουν μέσα από τη δημιουργία αναπτυξιακής σύμπραξης για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, βασισμένο στο αναπτυξιακό πρότυπο και τις προτεραιότητες της περιοχής.

Η υπουργός τόνισε ότι, από τα περίπου €150-200 εκ. του αρχικού προϋπολογισμού του προγράμματος, τα €20-30 εκ. θα αφορούν δράσεις του Προγράμματος ΤΟΠΣΑ στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, το οποίο αναμένεται να ωφελήσει άμεσα 6.000 - 9.000 ανέργους της Περιφέρειας.

Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση και κατάθεση εντός των ερχόμενων ημερών στη Βουλή του σχεδίου νόμου με το οποίο θεσμοθετείται η Κοινωνική Οικονομία στη χώρα, για την προαγωγή του συλλογικού κοινωνικού συμφέροντος. Σημαντικό εργαλείο προς τον σκοπό αυτό θα είναι η ίδρυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων, οι οποίες με την αρωγή των τοπικών εταίρων μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση στο κοινωνικό επιχειρείν και την οικονομική ένταξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι, κατόπιν συνεννόησης με τον ΟΑΕΔ, αποφασίστηκε η διεύρυνση της καταβολής της επιχορήγησης του μισθολογικού κόστους του 12% για τα έτη 2008-09 σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού Καβάλας, οι οποίες, ενώ είχαν λάβει Πιστοποιητικά Επιμελητηρίων περί εγγραφής τους στο Βιοτεχνικό Τμήμα, και στα οποία αναφερόταν ρητά τόσο το είδος (βιομηχανική, βιοτεχνική, μεταλλευτική) όσο και το αντικείμενο εργασιών της επιχείρησης, είχαν εξαιρεθεί από το 2008 και μετά από την καταβολή της επιχορήγησης (π.χ. κομμωτήρια, αισθητικοί, υδραυλικοί - ηλεκτρολόγοι, εγκαταστάσεις ανελκυστήρων, ράδιο-τηλεοπτικές παραγωγές κ.λπ). Επιπρόσθετα, τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θα καταφέρουν σύντομα να άρουν την διαπεριφερειακή ανισότητα στην επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους για τους νομούς Καβάλας - Δράμας. 

Απαντώντας σε ερωτήματα απολυμένων αναφορικά με την προώθηση ειδικών προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η κ. Κατσέλη υπογράμμισε τη δυνατότητα άμεσης έναρξης και στην περιοχή Ειδικού Προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για απασχόληση ανέργων, ενώ ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκε, για πρώτη φορά, αίτημα προς το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση με σκοπό την προώθηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιπτώσεις ομαδικών απολύσεων. Ήδη στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας, προβλέπεται να κατατεθεί άμεσα το πρώτο αίτημα για τους απολυμένους εργαζομένους της ALDI προς το Ταμείο, ενώ παράλληλα δημιουργείται με τον τρόπο αυτό μηχανισμός αυτόματης εφαρμογής της αυτόματης παραγωγής αιτημάτων.

Σήμερα Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011, η υπουργός πραγματοποιεί επαφές με παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς στο νομό Δράμας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved