ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Παρουσιάσθηκε και επίσημα το πρόγραμμα για επιχειρήσεις με 1-49 εργαζόμενους

 

Αθήνα 7.2.2011, 18:02

Το πρόγραμμα για τη διαρθρωτική προσαρμογή των επιχειρήσεων που απασχολούν από 1-49 εργαζόμενους στην οικονομική κρίση, παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Το Πρόγραμμα αυτό, που ήδη το έχει παρουσιάσει η Proslipsis, μαζί με το ομοειδές για επιχειρήσεις από 20-49 εργαζόμενους, υλοποιείται από την Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε., με τις αιτήσεις να κατατίθενται από τις 17 Ιανουαρίου μέχρι και τις 17 Μαρτίου μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και κατάρτισης στις επιχειρήσεις, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Το ύψος του προγράμματος είναι 80.000.000 ευρώ και έχει δύο βασικούς άξονες:
α) Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν σε αυτό να αποκτήσουν νέα περιθώρια επιλογών και να στρέψουν προς νέες κατευθύνσεις τη δραστηριότητά τους.
β) Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις να δεχθούν την κατάλληλη κατάρτιση, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες της επιχείρησης και να εδραιώσουν τη θέση εργασίας.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε συνοπτικά και στα υπόλοιπα προγράμματα που υλοποιούνται από το υπουργείο Εργασίας, ώστε να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός αριθμός διατήρησης θέσεων εργασίας και, παράλληλα, να προκύψει η δημιουργία νέων. Έκανε απολογισμό των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων από τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και τόνισε τη σημασία που έχει για τη χώρα μας να επανέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, ώστε να αντιμετωπιστεί στον πυρήνα του το πρόβλημα της ανεργίας.

Ο υφυπουργός έκλεισε την ομιλία του με μια σύντομη αναφορά στα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα που θα ξεκινήσουν από τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για προγράμματα επικεντρωμένα στις ανάγκες της κάθε περιοχής και του κάθε νομού, όπου εντοπίζεται μεγάλη απώλεια θέσεων εργασίας.

* Δείτε περισσότερα για τα προγράμματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved