ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Δάνεια έως 100.000 ευρώ σε μικρές επιχειρήσεις

 

Αθήνα 22.2.2011, 14:31

Δάνεια έως 100.000 ευρώ σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με επιτόκια γύρω στο 3%, θα δίνουν από αύριο οι τράπεζες "Εθνική" και "Alpha Bank", στο πλαίσιο εφαρμογής ενός από τα συνολικά τρία προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie, που υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Το πρόγραμμα που υλοποιείται από αύριο έχει συνολικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ από τα οποία 60 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 60 από τις δύο τράπεζες. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 50 άτομα, υπό ίδρυση ή σχετικά νέες (να λειτουργούν έως τρία χρόνια). Η περίοδος αποπληρωμής θα είναι 36 - 72 μήνες και θα συμπεριλαμβάνει περίοδο χάριτος. Μειωμένες αναμένεται ότι θα είναι και οι εξασφαλίσεις που θα ζητούν οι τράπεζες.

Τα προγράμματα της πρωτοβουλίας Jeremie παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων κ. Richard Pelly.

Το δεύτερο πρόγραμμα της πρωβουλίας αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο. Θα έχει προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές επιχειρήσεις όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας.

Το τρίτο πρόγραμμα θα έχει προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ και θα παρέχει δάνεια μέχρι 500.000 ευρώ σε επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα, για επενδύσεις στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών. Επίσης, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς για δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη και στην καινοτομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved