ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Ξεκινά από τη Δευτέρα το πρόγραμμα "Εξωστρέφεια"

 

Αθήνα 11.9.2011, 15:11

Ξεκινά από τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, η υλοποίηση του προγράμματος «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ (Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων)», σε σε συνεργασία με ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα που έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις - πλαίσιο (Marfin και Πειραιώς).

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρει ότι το πρόγραμμα αυτό, που αποτελεί πάγιο αίτημα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, θα προσφέρει μία τονωτική ένεση ζεστού χρήματος στην πραγματική οικονομία, ουσιαστική στήριξη στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, και παράλληλα ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ευελιξίας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Tο πρόγραμμα εξασφαλίζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέχρι του ποσού των € 200.000 και για διάστημα έως 4 μηνών, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις Τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά μόνο η ασφάλιση τους στον ΟΑΕΠ.

Οι εξαγωγείς μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΠ προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα και να ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους. Κατόπιν, με τα ασφαλισμένα τιμολόγια των εξαγωγών τους, μπορούν να απευθύνονται στις συμβεβλημένες τράπεζες ώστε να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων, έως € 200.000, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ» εντάσσεται "στη συνολική στρατηγική του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ενίσχυση των εξαγωγών, που ήδη αποδίδει καρπούς, καθώς μέσα στους 6 πρώτους μήνες του 2011 σημειώνεται αλματώδης αύξηση, ύψους 41,5% σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα, τον Ιούλιο καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 45,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010".

Εκτός από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ», οι εξαγωγικές επιχειρήσεις έχουν στην διάθεσή τους χρηματοδοτικά εργαλεία ρευστότητας, όπως το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα», που ολοκλήρωσε την α΄ φάση και ήδη ξεκινά η διαδικασία εκταμίευσης προκαταβολών σε 746 εξαγωγικές επιχειρήσεις (συνολικά 45 εκ €), ενώ, παράλληλα, τον Οκτώβριο, θα είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών η δράση «Εξωστρέφεια» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα Γραφεία του ΟΑΕΠ, Πανεπιστημίου 57 (τηλ.: 210-3310017 και 211-9966200) καθώς και στην ιστοσελίδα www.oaep.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved