ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Από 1η Οκτωβρίου οι προτάσεις για ένταξη στον β' κύκλο του επενδυτικού νόμου
 

 

Αθήνα 29.9.2011, 14:00

Ενεργοποιείται από 1 Οκτωβρίου 2011 η διαδικασία υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τη δεύτερη φάση του νέου επενδυτικού νόμου (ν. 3908/2011). Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του επενδυτικού νόμου (γενική επιχειρηματικότητα, περιφερειακή συνοχή, τεχνολογική ανάπτυξη) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως επιχορηγήσεις κεφαλαίου, φοροαπαλλαγές, επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ κ.λπ.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να πληροφορηθούν τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής της επένδυσής τους στον επενδυτικό νόμο και όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ηλεκτρονικής και έντυπης υποβολής της επενδυτικής τους πρότασης, στις ιστοσελίδες που παρατίθενται παρακάτω, καθώς και στα Γραφεία Εξυπηρέτησης Επενδυτών που λειτουργούν στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και σε όλες τις Περιφέρειας της χώρας.

Επισημαίνεται ότι οι συνολικά διαθέσιμοι πόροι της κρατικής ενίσχυσης για τη 2η φάση του επενδυτικού νόμου ανέρχονται συνολικά σε 3,27 δις €, εκ των οποίων 2,37 δις € υπό τη μορφή φοροαπαλλαγών και 900 εκ € υπό τη μορφή επιχορηγήσεων κεφαλαίου και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Σημειώνεται ότι για τη γενική κατηγορία των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (άνω των 50 εκ. ευρώ), προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ήδη, η πρώτη προκήρυξη των γενικών καθεστώτων που εγκαινίασε την υλοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου τον περασμένο Μάιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας, σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στο νόμο. Μάλιστα, το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν αξιολογηθεί και από αυτά εξήντα τρία επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 402.015.074 € που δημιουργούν 497 θέσεις εργασίας έχουν ήδη εγκριθεί.

Όσοι επενδυτές κατέθεσαν την επενδυτική τους πρόταση στην Κεντρική Υπηρεσία και στην Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης (Θεσσαλονίκη) του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.ependyseis.gr για να ενημερώνονται με τους κωδικούς που διαθέτουν, μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ιστοσελίδας, για την τελική αξιολόγηση της πρότασής τους.

Τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα και τα αποτελέσματα των επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στις Περιφέρειες, για τις οποίες φέρουν ευθύνη οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

"Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του επενδυτικού νόμου, οι επιχειρηματίες είναι σε θέση να γνωρίζουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της πρότασή τους, το ύψος της κρατικής ενίσχυσης που θα λάβουν εφόσον υπαχθούν και το χρόνο καταβολής της ενίσχυσης, εντός ενός εξαμήνου μετά την υποβολή του επενδυτικού του σχεδίου", δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραϊτης.

Υλικό 
- Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας:
www.mindev.gov.gr
- Πλατφόρμα Επιχειρηματικότητας:
www.startupgreece.gov.gr 
- Επενδύστε στην Ελλάδα ΑΕ|:
www.investingreece.gov.gr 
- Γενική Γραμματεία Επενδύσεων:
www.ependyseis.gr

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τους επενδυτές και πίνακα με την κατανομή της β' φάσης.

 

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
κατανομή Β\' φάσης (αρχείο pdf 169 kb)
Χρήσιμες πληροφορίες για τους επενδυτές (αρχείο pdf 256 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved