ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Νέο πρόγραμμα ΕΟΜΜΕΧ για εμπορικές επιχειρήσεις
 

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Αθήνα 1/4/2005
Ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με εμπορικό χαρακτήρα, θα υλοποιήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο ΕΟΜΜΕΧ.

Το πρόγραμμα, που παρουσιάζει αναλυτικά η «Ρ», υπάγεται στη δράση 2.11.1 «Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών επιχειρήσεων του εμπορίου» του μέτρου 2.11 «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι διακόσια εκατομμύρια ευρώ (200.000.000,00 €) από τα οποία μέχρι και ποσοστό 40%, ήτοι ογδόντα εκατομμύρια ευρώ (80.000.000,00 €) προέρχεται από δημόσια χρηματοδότηση, ενώ το υπόλοιπο 60%, δηλαδή εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ (120.000.000,00 €) θα καλυφθεί από τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν σε αυτό (ιδιωτική συμμετοχή).

Τα επιχειρηματικά σχέδια που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος θα πρέπει να έχουν προϋπολογισμό από 40.000 έως 150.000 ευρώ ανά συμμετέχουσα επιχείρηση. Το τελικό ποσό θα κατανέμεται ως εξής: τουλάχιστον 25% ίδια συμμετοχή, 35% τραπεζική και 40% δημόσια χρηματοδότηση.

Το άθροισμα των προϋπολογισμών κάθε επιχείρησης θα αποτελεί και το συνολικό προϋπολογισμό της κοινής τους πρότασης για συνεργασία. Τυχόν δαπάνες του προϋπολογισμού που αναφέρονται στην συνεργασία τους ή και τις κοινές τους δράσεις ή δραστηριότητες, θα επιμερίζονται στις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν κατά το ποσοστό συμμετοχής της κάθε μίας στο κοινό έργο.

Σταδιακά από το προσεχές διάστημα ο ΕΟΜΜΕΧ θα αναλάβει:
- την ενημέρωση και πληροφόρηση των ενδιαφερομένων σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με το Πρόγραμμα.
- την εκτύπωση και διανομή του αναγκαίου υλικού
- την οργάνωση της απαραίτητης υποδομής και την παραλαβή, ταξινόμηση και καταχώριση των προτάσεων, - τον έλεγχο των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής και των απαιτούμενων δικαιολογητικών και την παροχή κάθε μέσου που απαιτείται για την πλήρη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος.
- την υποστήριξη της διαδικασίας αξιολόγησης και ένταξης των προτάσεων στο πρόγραμμα με κατάλληλους εισηγητές στα αρμόδια όργανα.
- την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης και ολοκλήρωσης των έργων, τη διεκπεραίωση των διαδικασιών πληρωμής των δικαιούχων και την εισήγηση επί των θεμάτων αυτών στα αρμόδια όργανα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΕΟΜΜΕΧ, Ξενίας 16 & Έβρου τηλ. 210 7491100 διαδικτυακός τόπος: www.eommex.gr και στο Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΠΑΝ, Μεσογείων 56, Αθήνα τηλ. 801 11 36300 διαδικτυακός τόπος: www.antagonistikotita.gr

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος περιλαμβάνεται στο αρχείο που παραθέτουμε.

 

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πρόγραμμα αναλυτικά

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved