ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού
 


ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΑ, ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ – ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΥΣ, ΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΤΡΕΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ

Αθήνα 26.4.2005
'Ατομα με αναπηρίες, αποφυλακισμένοι, νεαροί παραβάτες του νόμου, άτομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο, απεξαρτημένοι από ψυχοτρόπες ή άλλες ουσίες, μπορούν να πάρουν χρήματα για να «στήσουν» μικρή επιχείρηση. Παράλληλα, επιχειρήσεις επιχορηγούνται για να προσλάβουν εργαζόμενους των παραπάνω κοινωνικών ομάδων.

Αυτά προβλέπει το επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ο νέος κύκλος του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες.

Το πρόγραμμα, που παρουσιάζει αναλυτικά η Proslipsis στο επισυναπτόμενο αρχείο, χωρίζεται σε τρία υποποπρογράμματα που προβλέπουν τα εξής:

Α. Για επιχειρήσεις
Επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την δημιουργία θέσεων:
1. Πλήρους απασχόλησης
Δημιουργία χιλίων επτακοσίων εξήντα (1760) Νέων Θέσεων Εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
- 'Ατομα με Ειδικές Ανάγκες: χίλιες τριακόσιες εξήντα θέσεις (1.360)
- Απεξαρτημένα 'Ατομα: διακόσιες πενήντα θέσεις (250)
- Αποφυλακισμένα, Νεαρά Παραβατικά 'ατομα ή Νεαρά 'ατομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο: εκατόν πενήντα θέσεις (150).
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες, με την υποχρέωση ο εργοδότης να απασχολήσει το άτομο μετά τη λήξη του 36μηνου, άλλους δώδεκα (12) μήνες χωρίς επιχορήγηση.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε προσλαμβανόμενο άτομο ορίζεται στα είκοσι πέντε (25) EΥΡΩ την ημέρα και για τους 36 μήνες. Το ημερήσιο ποσό επιχορήγησης προσαυξάνεται κατά 1.50 Ευρώ εάν το άτομο είναι γυναίκα.

2. Μερικής απασχόλησης
Δημιουργία σαράντα (40) Νέων Θέσεων Εργασίας μερικής απασχόλησης, Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, Απεξαρτημένων, Νεαρών Παραβατικών ατόμων ή Νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο. Η ημερήσια απασχόληση του ατόμου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες, με την υποχρέωση ο εργοδότης να απασχολήσει το άτομο μετά τη λήξη του 36μηνου, άλλους δώδεκα (12) μήνες χωρίς επιχορήγηση.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε προσλαμβανόμενο άτομο ορίζεται στα δεκαπέντε (15) EΥΡΩ την ημέρα και για τους 36 μήνες.

3. Ορισμένου χρόνου
Δημιουργία διακοσίων ενενήντα έξι (296) Νέων Θέσεων Εργασίας για την απασχόληση ατόμων μόνο σε Ξενοδοχειακές - Τουριστικές και άλλες Εποχιακές επιχειρήσεις, εφ’ όσον αυτές τους παρέχουν απασχόληση από τέσσερις (4) μήνες το κατώτερο, έως και εννέα (9) μήνες το ανώτερο.
Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής:
- 'Ατομα με Ειδικές Ανάγκες: διακόσιες δεκαέξι θέσεις (216)
- Απεξαρτημένα ατομα: πενήντα θέσεις (50)
- Αποφυλακισμένα / Νεαρά Παραβατικά ατομα ή ατομα που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο: τριάντα θέσεις (30).
Η ημερομηνία έναρξης και λήξης της επιχορήγησης θα είναι η ημερομηνία έναρξης και λήξης της Σύμβασης Ορισμένου Χρόνου.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε προσλαμβανόμενο άτομο ορίζεται στα είκοσι πέντε (25) EΥΡΩ την ημέρα και για τους 9 μήνες. Το ημερήσιο ποσό επιχορήγησης προσαυξάνεται κατά 1.50 Ευρώ εάν το άτομο είναι γυναίκα.
Επισημαίνεται ότι η επιχορήγηση για όλα τα παραπάνω προγράμματα θα υπολογίζεται για κάθε ημέρα απασχόλησης του ατόμου και μέχρι 26 ημέρες για κάθε μήνα, κατ’ ανώτατο όριο, χωρίς καμία άλλη παροχή από τον ΟΑΕΔ (ασφάλιση, επίδομα αδείας, δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, κ.λπ.).Η επιχορήγηση καταβάλλεται και κατά τις ημέρες που το άτομο βρίσκεται σε κανονική άδεια.

Β. Για «στήσιμο» επιχείρησης
Επιχορηγούνται άτομα των συγκεκριμένων κατηγοριών για την δημιουργία επιχειρήσεων.
Πρόγραμμα επιχορήγησης επτακοσίων (700) Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, για τη δημιουργία ατομικών και εταιρικών (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Συνεταιρισμοί, Κοινοπραξίες) επιχειρήσεων, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:
- Υποπρόγραμμα Β.1. ατομα με Ειδικές Ανάγκες, ηλικίας από 18-65 ετών: τετρακόσιες πενήντα θέσεις (450).
- Υποπρόγραμμα Β.2. Απεξαρτημένα ατομα από τοξικές ή άλλες ουσίες, ηλικίας 18-65 ετών: εκατό θέσεις (100).
- Υποπρόγραμμα Β.3. Αποφυλακισμένα ατομα, ηλικίας 18-65 ετών: εκατόν πενήντα θέσεις (150).

Γ. Για διευθέτηση χώρου εργασίας
Πρόγραμμα επιχορήγησης για την εργονομική διευθέτηση του χώρου εργασίας, πενήντα (50) Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να υπαχθούν και οι χρήστες του προγράμματος της υπ’ αριθμ. 1503/12.12.2003 Υπουργικής Απόφασης.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα παρέχουν από τις προσεχείς ημέρες οι κατά τόπους υπηρεσίες ΟΑΕΔ, ενώ προκήρυξη και έντυπα θα είναι δυνατόν να μεταφορτωθούν από τον δικτυακό τόπο του Οργανισμού www.oaed.gr.

* Στο επισυναπτόμενο αρχείο περιλαμβάνεται το πλήρες κείμενο του προγράμματος.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το πλήρες κείμενο του προγράμματος (pdf 220 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved