ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Από τη Δευτέρα στον ΟΑΕΔ οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές 19/12/08


Αθήνα 19.12.2008, 08:51
Από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου θα υποβάλλονται στον ΟΑΕΔ οι αιτήσεις - υπεύθυνες δηλώσεις των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές στη διάρκεια των πρόσφατων επεισοδίων σε αστικά κέντρα της χώρας, για υπαγωγή στο ειδικό πρόγραμμα για τη διατήρηση του προσωπικού τους.

Μέσω του προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ προγράμματος (δαπάνη που θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ), θα καλυφθούν οι μισθοί καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές (εργοδοτών και εργαζομένων) για τους μήνες Δεκέμβριο 2008, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2009, καθώς και το δώρο Χριστουγέννων 2008 των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που, λόγω των αναφερομένων ζημιών που υπέστησαν, δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν μέχρι και το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008.

Προκειμένου να καταβληθεί έγκαιρα τόσο το Δώρο Χριστουγέννων 2008 όσο και ο μισθός του Δεκεμβρίου 2008, οι επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής - υπεύθυνη δήλωση από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008 μέχρι την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, όπου ανήκει η έδρα τους ή το υποκατάστημα που υπέστη τις ζημιές. Τα δικαιολογητικά που πρέπει ναυποβάλουν οι επιχειρήσεις είναι έντυπη αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για την υπαγωγή στο πρόγραμμα και τελευταία Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ) που έχει καταθέσει στο ΙΚΑ ή καταστάσεις ασφαλιστικών εισφορών σε οποιοδήποτε Ασφαλιστικό Ταμείο κύριας ή επικουρικής ασφάλισης. Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών, εκδίδεται εγκριτική απόφαση υπαγωγής στο πρόγραμμα από τον αρμόδιο Προϊστάμενο του ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ.

Επίσης, οι επιχειρήσεις προσκομίζουν:
- Μισθοδοτικές καταστάσεις, που υποβάλλονται στο τελευταίο πενθήμερο του μήνα, από τις οποίες προκύπτουν οι καθαρές αποδοχές, καθώς και τα παραστατικά απόδοσης φόρου κ.λπ. (προσωρινή Δήλωση). Απαιτείται για την καταβολή των καθαρών αποδοχών στους εργαζόμενους.
- Βεβαίωση εργοδότη, για τις εισφορές που αφορούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή καταστάσεις ασφάλισης προσωπικού για τα λοιπά ταμεία κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, προκειμένου να γίνει απόδοση Ασφαλιστικών Εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων).

Το ύψος της επιχορήγησης ορίζεται στο σύνολο των μικτών αποδοχών καθώς και των εργοδοτικών εισφορών για κάθε εργαζόμενο, όπως εμφανίζονται στις μισθοδοτικές καταστάσεις κάθε επιχείρησης. Οι καθαρές αποδοχές καταβάλλονται στους εργαζόμενους την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών κ.λπ. αποδίδεται στις νόμιμες προθεσμίες στις αρμόδιες ΔΟΥ. Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων 2008 στους εργαζόμενους θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008, με την προσκόμιση της σχετικής μισθοδοτικής κατάστασης, που αφορά στο Δ.Χ.2008, από την επιχείρηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved