ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις: Από την Πέμπτη οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ 27/4/09

 

Αθήνα 27.4.2009 18:24
Ξεκινάει αΑό την Πέμπτη 30 Απριλίου 2009 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον ΟΑΕΔ από τις εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, για την υπαγωγή τους στο νέο πρόγραμμα επιδότησης της Απασχόλησης για 50.000 εποχικούς εργαζομένους σε αυτές.

Όπως έχει ήδη γράψει η Proslipsis, στο πρόγραμμα εντάσσονται όλες οι εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας, εφόσον διαπιστώνεται ότι τόσο στις 30 Απριλίου του 2009 όσο και στις 31 Μαΐου του 2009 έχουν επαναπροσλάβει τον ίδιο αριθμό προσωπικού που απασχολούσαν αντίστοιχα τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του προηγούμενου έτους (2008), με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης.

Η επιχορήγηση ορίζεται για χρονικό διάστημα μέχρι 2 μήνες και σε κάθε περίπτωση λήγει στις 31 Μαΐου του 2009. Το ύψος της επιχορήγησης ισούται με το μηνιαίο επίδομα ανεργίας που δικαιώθηκε ο επιδοτούμενος μετά τη λήξη της σύμβασης εργασίας του με την επιχείρηση. Για τις ημέρες απασχόλησης οι οποίες θα είναι λιγότερες των 25 ημερών, θα καταβάλλεται ως επιχορήγηση αντίστοιχη αναλογία του τακτικού μηνιαίου επιδόματος ανεργίας.

Διαδικασία υπαγωγής
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στο portal 
www.oaed.gr του ΟΑΕΔ Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση.

Σε κάθε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει, με καταγγελία σύμβασης το προσωπικό της για το οποίο έχει ενταχθεί, τότε το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας, όσες μειώθηκε το προσωπικό, και θα επιστρέφεται το ποσό της επιχορήγησης. Σε περίπτωση μείωσης του προσωπικού λόγω οικειοθελούς αποχώρησης του εργαζομένου, θα διακόπτεται η επιχορήγηση μόνο για τη θέση αυτή, χωρίς άλλες επιπτώσεις για τον εργοδότη.

Η δαπάνη του προγράμματος θα ανέλθει στα 50.000.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τον κλάδο ΛΑΕΚ/ΟΑΕΔ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved