ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Ενίσχυση επιχειρήσεων για καινοτόμα σχέδια και διπλώματα ευρεσιτεχνίας 28/4/09


Αθήνα 28.4.2009, 12:35
Την ενίσχυση επιχειρήσεων που θα επενδύσουν στην αξιοποίηση καινοτόμων σχεδίων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με ποσό έως 1 εκατομμύριο ευρώ, προβλέπει ειδική δράση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) που θα υλοποιηθεί το προσεχές διάστημα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πρόκειται για τη δράση "Δημιουργία - υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης", για την οποία έχει προβλεφθεί συνολική δημόσια δαπάνη (εθνικοί και κοινοτικοί πόροι) ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι η παραγωγή νέων προϊόντων, διεργασιών και διαδικασιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης που θα συμβάλουν μεσομακροπρόθεσμα στην αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας προς προϊόντα, διεργασίες και διαδικασίες ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο.

Ήδη η προκήρυξη τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, με καταληκτική ημερομηνία την 30 Απριλίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να διατυπώσουν σχόλια και παρατηρήσεις για το περιεχόμενο της δράσης, έτσι ώστε η επικείμενη προκήρυξη να καταστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Το οριστικό κείμενο θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση του οδηγού της προκήρυξης.

Δικαιούχοι
Η δράση απευθύνεται σε νέες μικρές (έως 6 ετών) καινοτόμες επιχειρήσεις, υπάρχουσες ή νεοσυσταθείσες, κυρίως υψηλής έντασης γνώσης. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της δημιουργίας και της εξέλιξης καινοτόμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και η εφαρμογή καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων μέσω της αξιοποίησης της γνώσης που παράγεται από:
* ερευνητές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
* επιχειρήσεις με καινοτόμες δραστηριότητες καθώς και μέσω αξιοποίησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατέχουν ή αγοράζουν οι επιχειρήσεις. 
 
Χρηματοδότηση
Η δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - ΕΠΑΝ ΙΙ και τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των Περιφερειών σε μετάβαση (Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), του ΕΣΠΑ 2007-13 και καλύπτει όλη τη χώρα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης για την παρούσα προκήρυξη ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια. Η παρούσα προκήρυξη θα είναι ανοικτή έως την 30 Ιουνίου 2010, ενώ η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνεται ανά τετράμηνο, εφόσον η διατιθέμενη δημόσια δαπάνη δεν εξαντληθεί νωρίτερα.

Ο αναμενόμενος μέσος προϋπολογισμός των έργων θα είναι της τάξης των 1,5 εκατομμυρίων (δημόσια δαπάνη + ιδιωτική συμμετοχή). Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε επιχείρηση δεν θα υπερβαίνει το ποσό του 1 εκατομμυρίου. Η μέγιστη ένταση ενίσχυσης σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνει το 70% των συνολικά επιλέξιμων δαπανών καθώς και το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved