ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Έρχονται νέα χρηματοδοτικά προγράμματα για επιχειρήσεις 15/5/09


Αθήνα 15.5.2009, 13:43
Πιεζόμενη και από την οικονομική κρίση, η κυβέρνηση δείχνει να προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος όσον αφορά την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και προαναγγέλλει χρηματοδοτικά προγράμματα για επιχειρήσεις.

Έτσι, το προσεχές διάστημα προγραμματίζει να εκδώσει προσκλήσεις για τις ακόλουθες δράσεις, που εντάσσονται στα προγράμματα "Ψηφιακή Σύγκλιση" και "Επιχειρώ":

* Επιδότηση τουριστικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία πολυγλωσσικών δικτυακών τόπων προβολής με ηλεκτρονικές κρατήσεις (συμπεριλαμβανομένων πληρωμών), με ταυτόχρονη ανάπτυξη διαδραστικού περιεχομένου προβολής της ευρύτερης περιοχής σε γεωγραφικές πλατφόρμες, δημιουργία χώρων WiFi κλπ. (Ν6 - Ψηφιακή Υποστήριξη της ποιότητας ζωής).
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Ιούνιο και να ενταχθούν σε αυτό 9.000 ξενοδοχεία και περίπου 20.000 καταλύματα. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός τους είναι €80 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη (αναλόγως της ζήτησης), δηλαδή επιδότηση επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους έως €130 εκατ. ευρώ.

* Επιδότηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη βελτίωση της προβολής και της προώθησης των προϊόντων τους, αξιοποιώντας τεχνολογίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών και πολυγλωσσικές πλατφόρμες (Nήμα δράσεων 8 - Εξωστρέφεια).
Στο πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον προσεχή Ιούλιο, μπορούν να ενταχθούν ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν κύκλο εργασιών τουλάχιστον 20% από εξαγωγές. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του είναι €30 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη (αναλόγως της ζήτησης), δηλαδή επιδότηση επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους έως €60 εκατ. ευρώ.

* Χρηματοδότηση δημιουργίας ψηφιακών καταστημάτων με πλήρως ηλεκτρονικές συναλλαγές και δημιουργία ενιαίων ηλεκτρονικών χώρων παρουσίασης - προβολής τους με τη μορφή «εικονικών ηλεκτρονικών πολυκαταστημάτων» (Νήμα δράσεων 2 – Ψηφιακός Καταναλωτής). Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2009. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του άνέρχεται σε €60 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη (αναλόγως της ζήτησης), δηλαδή επιδότηση επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους έως €120 εκατ. ευρώ.

* Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα - χρηματοδότηση έναρξης νέων επιχειρήσεων που βασίζονται σε επιχειρηματικά μοντέλα που αξιοποιούν δυναμικά τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (Νήμα δράσεων 5 - Ψηφιακή Υποστήριξη Εργασίας). Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι €50 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη (αναλόγως της ζήτησης), δηλαδή επιδότηση επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους έως €100 εκατ. ευρώ.

* Ψηφιακά Ταμεία και ηλεκτρονική διασύνδεση με τα Φαρμακεία.
Στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής, προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με πόρους του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) η δημιουργία Ψηφιακών Ταμείων. Σκοπός των Ψηφιακών Ταμείων είναι η παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στους ασφαλισμένoυς (ενημέρωση, ειδοποιήσεις, συνταγογραφήσεις κ.λπ. μέσω Internet). Στο πλαίσιο των Ψηφιακών Ταμείων, σχεδιάζεται η ηλεκτρονική τους διασύνδεση με τα φαρμακεία. Προς το σκοπό αυτό σχεδιάζεται η διανομή στα φαρμακεία εκπτωτικού κουπονιού μέσω του οποίου θα μπορούν να αποκτούν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό πληροφορικής, για τη διασύνδεσή τους με τα Ψηφιακά Ταμεία. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι €60 εκατ. ευρώ δημόσια δαπάνη.

* Χρηματοδότηση επιμέρους κλάδων της οικονομίας για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (π.χ. TAXI – εγκατάσταση GPS κλπ, Νήμα δράσεων 5 – Ψηφιακή Υποστήριξη Εργασίας).

Τέλος, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, το αμέσως προσεχές διάστημα θα προκηρυχθούν επιπλέον δράσεις από το πρόγραμμα «Επιχειρώ 2009», για επιχειρήσεις που θέλουν να γίνουν πιο φιλικές στο περιβάλλον, να καινοτομήσουν, να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved