ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Κίνητρα για φωτοβολταϊκά σε σπίτια και μικρές επιχειρήσεις 20/5/09


Αθήνα 20.5.2009, 17:33
Κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα σπίτια και σε μικρές επιχειρήσεις και πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε, η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών θα γίνεται στις πολεοδομίες χωρίς πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες, υποχρέωση ανοίγματος βιβλίων στην Εφορία και φορολόγηση ή αδειοδότηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Ανάπτυξης. Η ενέργεια θα μπορεί να πωλείται στην ΔΕΗ προς 55 λεπτά την κιλοβατώρα, τιμή που θα ισχύει για όσες συμβάσεις υπογραφούν το 2009, 2010 και 2011 και θα είναι εγγυημένη για 25 χρόνια με τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Η ΔΕΗ θα συμψηφίζει το λογαριασμό με την αξία του ρεύματος που θα αγοράζει από το νοικοκυριό και αν η αξία της παραγωγής είναι μεγαλύτερη από τις χρεώσεις της, ο λογαριασμός θα είναι πιστωτικός. Με τα δεδομένα αυτά, υπολογίζεται ότι η απόσβεση της επένδυσης θα γίνεται σε διάστημα περίπου πέντε ετών.

Κίνητρα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δίνονται -υπό προϋποθέσεις- και σε μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν έως δέκα εργαζόμενους και έχουν τζίρο μέχρι 2 εκατ. ευρώ.

* Δείτε εκτενή σημεία της συνέντευξης Τύπου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved