ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Έρχονται τρεις "πράσινες δράσεις" για παλαιές και νέες επιχειρήσεις 4/6/09


Αθήνα 4.6.2009, 16:06
Τρεις "πράσινες δράσεις" μέσω των οποίων παλαιές ή και νέες επιχειρήσεις θα λάβουν οικονομική ενίσχυση προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στις λεγόμενες "πράσινες υποδομές", να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος ή να μετεγκατασταθούν, αντίστοιχα, προαναγγέλλει το υπουργείο Ανάπτυξης με ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε εν όψει της παγκόσμιας ημέρας για το περιβάλλον.

Πρόκειται για τις δράσεις: α) Πράσινες υποδομές 2009, β) Πράσινη επιχείρηση 2009 και γ) Μετεγκατάσταση.

Η δράση "Πράσινες υποδομές 2009" είναι συνολικού προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ και έχει ως στόχο την ενίσχυση ή τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε τομείς οι οποίοι σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η διαχείριση και η αξιοποίηση αποβλήτων, η ανάκτηση υλικών, η ανακύκλωση και η απορρύπανση. Ανάκτηση υλικών είναι η επαναχρησιμοποίηση, είτε ως έχουν είτε μετά από επεξεργασία υπολειμμάτων της παραγωγικής διαδικασίας, επιστροφών ή και χρησιμοποιημένων προϊόντων. Η απορρύπανση, στην προκειμένη περίπτωση, αναφέρεται στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου, ο οποίος έχει μολυνθεί από την παραγωγική δραστηριότητα ή την απόθεση υλικών.

Οι στόχοι της δράσης "Πράσινη επιχείρηση 2009", συνολικού προϋπολογισμού 60 εκ. ευρώ, αφορούν τη μείωση του ενεργειακού και κυρίως του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταποιητικών επιχειρήσεων, το σχεδιασμό και την ανάπτυξη «πράσινων» προϊόντων και υπηρεσιών, τη βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων, τη συμμόρφωση επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα με διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα, τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

Η δράση "Μετεγκατάσταση 2009" είναι συνολικού προϋπολογισμούς 16 εκ. ευρώ και έχει ως στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που θα μετεγκατασταθούν, λόγω της λειτουργίας τους, σε οργανωμένους χώρους και της συνεπαγόμενης ανάπτυξης οικονομιών κλίμακας, καθώς και την αντιμετώπιση τόσο των οχλήσεων που προκαλούν οι μεταποιητικές επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες εντός αστικού ιστού ή σε άλλες ακατάλληλες περιοχές, όσο και των λειτουργικών και διαδικαστικών προβλημάτων τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved