ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης για εργαζόμενους της ΑΣΠΙΣ και άλλων εταιρειών 8/12/09
 


Αθήνα 9.12.2009, 10:46
Προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης αντίστοιχα για 400 και 750 εργαζομένους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, Γ.Η. Σκούρτης ΑΕΓΑ, Γενική Ένωση (General Union) ΑΕΕΓΑ, Γενική Πίστη (General Trust) ΑΕΕΓΑ και ΕΟΣ ΑΕΑΖ, θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο Α' Αντιπρόεδρος του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα κατάρτισης αφορά το θεματικό αντικείμενο τις "βασικές δεξιότητες πληροφορικής με πιστοποίηση", ή και άλλα αντικείμενα, τα
οποία θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ ανάλογα με το επίπεδο δεξιοτήτων και την επιθυμία των συμμετεχόντων αλλά και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Η διάρκεια του κάθε θεματικού αντικειμένου δεν θα υπερβαίνει τις 100 ώρες και το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ στις δομές των ΚΕΚ - ΟΑΕΔ. Στους συμμετέχοντες θα καταβληθεί εκπαιδευτικό επίδομα ποσού 6,5 Ευρώ ανά ώρα κατάρτισης. Με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ θα εξειδικευτούν οι όροι υλοποίησης του προγράμματος και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του.

Το πρόγραμμα απασχόλησης αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού για την απασχόληση 750 πρώην εργαζομένων που προέρχονται από τις παραπάνω επιχειρήσεις, ηλικίας 18 - 64 ετών, σε νέες θέσεις εργασίας οι οποίες είναι πρόσθετες εκείνων που τυχόν δημιουργούνται στο πλαίσιο επενδυτικού σχεδίου ενταγμένου σε άλλο καθεστώς ενισχύσεων.

Οι επιχειρήσεις, εκτός των επιχειρήσεων των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, για να υπαχθούν στο πρόγραμμα δεν πρέπει να έχουν μείωση προσωπικού (λόγω καταγγελίας σύμβασης ή λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου ή οικειοθελούς αποχώρησης) χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό (θα αποδεικνύεται από μισθολογικές καταστάσεις).

Οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού για να υπαχθούν στο πρόγραμμα δεν πρέπει να έχουν μείωση προσωπικού, λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας, χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των έξι μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό (θα αποδεικνύεται από μισθολογικές καταστάσεις). Εξαιρούνται οι καταγγελίες σύμβασης εργασίας που οφείλονται σε σπουδαίο λόγο που αφορά στον εργαζόμενο. Δεν θεωρείται μείωση η οικειοθελής αποχώρηση, η απουσία λόγω στράτευσης ή μακροχρόνιας ασθένειας καθώς και οι περιπτώσεις συνταξιοδότησης, φυλάκισης, θανάτου και λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 36 €. Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 36 μήνες, μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό για 12 μήνες ακόμα.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης.

 

 

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η απόφαση (αρχείο pdf 90,9 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved