ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Χρηματοδοτικά προγράμματα Επιστροφή    
Έργο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των γυναικών

 

Αθήνα 23.2.2010, 11:32

Στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των γυναικών, αποφοίτων πανεπιστημίων, εστιάζει πρωτίστως ένα νέο ευρωπαϊκό έργο που θα υλοποιηθεί σε Κύπρο, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Δευτερευόντως το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικής σκέψης νέων ανθρώπων εκτός του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.

Πρόκειται για το έργο women@business, διάρκειας 15 μηνών, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Πλαισίου Αναφοράς Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας 2007 - 2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας. Το έργο υλοποιείται από έξι εταίρους σε Κύπρο, Ελλάδα, Εσθονία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σκοπός του έργου είναι η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε τρία επίπεδα, προάγοντας την αρχή της «μάθησης, πράξης και σκέψης». Με βάση το σκοπό αυτό, το έργο έχει σχεδιαστεί ώστε να αναβαθμίσει τη θεωρητική γνώση στην επιχειρηματικότητα, να προσφέρει πρακτική εμπειρία, και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για αποτελεσματική σκέψη και παροχή σωστής καθοδήγησης στην επιχειρηματική δράση.

Αναλυτικά, οι στόχοι του έργου είναι:
-  Η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για νέες αποφοίτους πανεπιστημίων και νέες από εθνικές μειονότητες ή μετανάστριες που θα τις ενθαρρύνουν να αναλάβουν επιχειρηματική δράση.
-  Η υλοποίηση ενός καινοτόμου μοντέλου συμβουλευτικών υπηρεσιών για την προώθηση της επιχειρηματικότητας το οποίο θα μπορεί να εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και το οποίο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και μετά την ολοκλήρωση του έργου.
-  Η έναρξη συζητήσεων μεταξύ των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν δυνητικούς επιχειρηματίες ώστε να τους ενθαρρύνουν και να τους βοηθήσουν στον τομέα αυτόν.

Το έργο αναπτύχθηκε από μία διακρατική κοινοπραξία η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για το σκοπό της υλοποίησής του και αποτελείται από έξι εταίρους από πέντε Κράτη Μέλη της Ε.Ε., με συμπληρωματική εξειδίκευση και εμπειρία. 

Οι εταίροι είναι: το Intercollege (Κύπρος), που είναι και ο συντονιστής εταίρος του έργου, η ΜΚΟ ETNA (Εσθονία), η ΟΕΣΥΝΕ (Ελλάδα), η Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες και Υπηρεσίες (Ελλάδα), η APID Imprenditorialita Donna (Ιταλία) και η Inova Consultancy (Ηνωμένο Βασίλειο).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου του έργου, κ. Μαρία Κρίκου, E.krikou@militos.org, – T. +30 210 6772129 – F. +30 210 6772116.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved