ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Διαγωνισμοί Δημοσίου: Εκπαιδευτικών Επιστροφή    
Παιδαγωγική Ψυχολογία (Κυριακίδη - Ε' έκδοση)

  Συγγραφέας: Καψάλης Αχιλλέας
  Εκδόσεις: Αφοι Κυριακίδη (
www.kyriakidis.gr)
  Έτος έκδοσης: 2007
  Σελίδες: 848
  Ενδεικτική τιμή: 56 €

 


Η Παιδαγωγική Ψυχολογία είναι η επιστήμη του δασκάλου, καθώς του προσφέρει γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες, πεποιθήσεις, στάσεις, διαθέσεις, προτιμήσεις, αξίες αλλά και ιδέες και θεωρίες. Ωστόσο τα εφόδια αυτά δεν προσφέρονται για άμεση κατανάλωση και εφαρμογή, αλλά για αναστοχαστική αξιοποίηση. Ο δάσκαλος προσφεύγει στην Παιδαγωγική Ψυχολογία για γνώσεις ιδέες και θεωρίες, ώστε να διαμορφώσει την εντελώς προσωπική στρατηγική του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Έτοιμες απαντήσεις και συνταγές δεν υπάρχουν. Ποτέ δεν υπάρχει μία και μοναδική σωστή άποψη. Τρία είδη γνώσης χρησιμοποιεί συνήθως ο δάσκαλος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής παιδαγωγικής και διδακτικής του πράξης: α. Γνώση από την βασική (καθαρή) έρευνα, β. Τεχνολογική γνώση, γ. Πραγματιστική καθημερινή γνώση. Έτσι το βιβλίο πραγματεύεται το αντικείμενο της παιδαγωγικής ψυχολογίας, την παιδαγωγική ψυχολογία και δάσκαλο, τις βασικές αρχές και πλευρές της ανάπτυξης, την κληρονομικότητα και το περιβάλλον, την ωρίμανση και μάθηση, τη νοημοσύνη και δημιουργικότητα, τη μάθηση και εκπαίδευση, τη μεταβίβαση της μάθησης, τα κίνητρα της μάθησης, τη σχολική τάξη ως ομάδα και τη διαχείρισή της, την αξιολόγηση και βαθμολογία στο σχολείο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved