ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Διαγωνισμοί Δημοσίου: ΕΣΔΔ και ΕΣΤΑ Επιστροφή    
Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική (Μπόνια)

  Πολιτική Οικονομία και Δημόσια Οικονομική
  Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου
  Έκδοσεις: Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια Δ. Μπόνια
  Έκδοση 2007
  Ενδεικτική τιμή: 32 ευρώ

 

 

Η δημόσια οικονομική αποτελεί ένα αντικείμενο, το οποίο άπτεται του ευρύτερου περιεχομένου της πολιτικής οικονομίας και ασχολείται με τα οικονομικά ενός κράτους, τη θεωρία, τους κανόνες που πρέπει να ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση για την χρηστή διαχείριση των δημόσιων οικονομικο3ν, αλλά και τις προτάσεις πολιτικής για την αντιμετώπιση των εκάστοτε οικονομικών προβλημάτων, που δημιουργούνται. Η γνώση της δημόσιας οικονομικής αποτελεί βασικό εργαλείο και απαραίτητη προϋπόθεση για να εισαχθεί κάποιος στον δημόσιο τομέα και για αυτό είναι ένα αντικείμενο που περιλαμβάνεται σε όλες τις ομάδες εξεταζόμενων μαθημάτων.

Το παρόν σύγγραμμα με τίτλο «Δημόσια Οικονομική» αποτελεί μια μελέτη εισαγωγικού χαρακτήρα για τα ζητήματα της δημόσιας οικονομικής, κυρίως όμως καλύπτει τις ανάγκες για τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Κατά τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου αναφορικά με την ύλη των εισαγωγικών εξετάσεων του ΑΣΕΠ ακολουθήθηκαν δύο βασικοί άξονες: Ο πρώτος αφορά την κάλυψη της ύλης που απαιτείται από το ίδιο το ΑΣΕΠ με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού του έτους 2004. Ο δεύτερος αφορά την διαμόρφωση λοιπών ζητημάτων λαμβάνοντας ως βάση τις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, που τέθηκαν στους διαγωνισμούς του 2002 και του 2004.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved