ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Σπουδές σε ΚΕΣ, ΕΠΑΛ, Μαθητεία Επιστροφή    
Σχολή αρτοποιίας - ζαχαροπλαστικής στην Χαλκίδα

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.9.2021, 22:05

Αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00, θα εγκαινιαστούν τα εργαστήρια αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Μαθητείας ΟΑΕΔ και μαγειρικής του νέου ΙΕΚ ΟΑΕΔ στην Χαλκίδα και θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους για πρώτη φορά, με την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, οι ειδικότητες αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής τέχνης - αρχιμάγειρας (chef) αντίστοιχα, παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ Δρ. Σπύρου Πρωτοψάλτη. 

Υπενθυμίζεται ότι το εργαστήριο και η ειδικότητα αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής είχαν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο του 2019, κατά τη διάρκεια συνάντησης του Διοικητή με τον Πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών Εύβοιας κ. Γιάννη Παπαθανασίου κατόπιν της υποβολής σχετικού αιτήματος, ενώ η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το σωματείο που παρείχε υλικοτεχνική υποστήριξη. Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής των δύο εργαστηρίων με τους βοηθητικούς τους χώρους ανήλθε στα 103.255  ευρώ (συμπ. ΦΠΑ) και καλύφθηκε από πόρους του Οργανισμού.

Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αναβάθμισης της ΕΠΑΣ Μαθητείας Χαλκίδας και περιλάμβανε μια σειρά από οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτίριο 2 του σχολικού συγκροτήματος. Ενοποιήθηκαν επιμέρους χώροι και πλέον τα εργαστήρια είναι σύγχρονα και πλήρως λειτουργικά για τις νέες ειδικότητες που θα υποστηρίξουν.

Συνολικά, στην ΕΠΑΣ Χαλκίδας εκπαιδεύονται 190 μαθητές, λειτουργούν οκτώ σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα: Τεχνιτών Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών, Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής, Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων, Κομμωτικής Τέχνης, Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών, Εγκαταστατών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Έργων, Τεχνιτών Ναυπηγικής Βιομηχανίας και Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας. Οι φοιτώντες ανέρχονται σε περίπου 190 άτομα. 

Στο νέο ΙΕΚ ΟΑΕΔ Χαλκίδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022 αναμένεται να καταρτιστούν 54 σπουδαστές σε 3 σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef), Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Στέλεχος Υπηρεσιών Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics). 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved