ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Τα κακώς κείμενα του δημόσιου τομέα

 

Αθήνα 2.10.2011, 23:54

Στα κακώς κείμενα του δημόσιου τομέα και ειδικότερα του δήμου Λαρίσης αναφέρεται αναγνώστης μας.

* Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Αγαπητή Proslipsis,
δεν είμαι από εκείνους που επιθυμούν τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και ιδιαίτερα την βίαιη που επιχειρεί αυτή την περίοδο η κυβέρνηση, γιατί γνωρίζω ότι αφενός θα προκαλέσει τεράστιες αδικίες σε εργαζόμενους του δημόσιου τομέα και αφετέρου θα κάνει τη ζωή όλων μας ακριβότερη και δυσκολότερη. Πιστεύω ότι ο δημόσιος τομέας χρειάζεται αναδιάρθρωση για να προσφέρει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη κι όχι συρρίκνωση και μάλιστα με κατάργηση αποδεδειγμένα χρήσιμων οργανισμών.

Αυτά για να μην παρεξηγηθούν τα όσα θα περιγράψω παρακάτω, που άλλωστε συνάδουν με τις παραπάνω απόψεις μου.

Διαμένω στη Λάρισα, έναν δήμο που δεν έχει να επιδείξει και τίποτα σπουδαίο, όπως για παράδειγμα ο διπλανός δήμος Τρικάλων που έχει βραβευθεί για τις επιδόσεις του στον τομέα των νέων τεχνολογιών και ιδίως του διαδικτύου. Όπως μου αποκάλυψε πρόσφατα φίλη, διοικητική υπάλληλος του δήμου, αυτή τη στιγμή το μόνιμο και μη προσωπικό του δήμου Λαρίσης ξεπερνάει τις 2.000! Στη ερώτησή μου αν όλοι αυτοί δουλεύουν, εισέπραξα ένα τρανταχτό γέλιο και την απάντηση (την αποδίδω περιφραστικά) "οι λίγοι δουλεύουν πολύ και οι πολλοί λίγο έως καθόλου". Τότε κατάλαβα ότι οι υπαλλήλοι του δήμου που βλέπω κάθε τόσο να πίνουν ανέμελοι το καφεδάκι τους ή και το ουζάκι τους ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης, εργάσιμες ώρες, δεν κάνουν απλά ένα διάλειμμα από την εργασία τους αλλά είναι αργόσχολοι, κάτι που μου επιβεβαίωσε και η συνομηλήτριά μου.

Η αποκάλυψη αρχικά με συντάραξε και προσωρινά κλόνισε τις απόψεις μου περί δημόσιου τομέα και εργασιακής εφεδρείας, όμως σύντομα συνήλθα και πλέον νομίζω ότι μπορώ να διατυπώνω με μεγαλύτερη σαφήνεια και σιγουριά τη γνώμη μου για το θέμα.

Ναι, ο δημόσιος τομέας πρέπει να αναδιοργανωθεί απ' άκρου εις άκρον, με πρώτους τους δήμους, κι όσες υπηρεσίες δεν παράγουν έργο να κλείσουν και το προσωπικό τους να μετακινηθεί σε άλλες. Να θεσπισθούν αυστηροί όροι για τη σύσταση θέσεων και τις εγκρίσεις των προσλήψεων (γιατί όχι και έρευνα) και αυστηρές ποινές για όσους τους παραβιάζουν και δημιουργούν τις στρατιές των αργόσχολων. Οι τελευταίοι να μεταφερθούν σε υπηρεσίες που τους έχουν ανάγκη, μετά από σχετική αξιολόγηση, και όσοι τυχόν δεν έχουν τις ικανότητες να ανταπεξέλθουν στο έργο τους να υποχρεώνονται στην εκτέλεση άλλης εργασίας, ανάλογης των προσόντων τους.

Θα μπορούσα να αναλύσω πιό διεξοδικά τις απόψεις μου, αλλά δεν θέλω να εκμεταλλευτώ την ανοχή τόσο την δική σας, όσο και των αναγνωστών σας. Κλείνοντας θα αναφέρω μόνο ότι το οικονομικό όφελος που θα εξασφάλιζε το κράτος από μια τέτοια αναδιάταξη θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό της εργασιακής εμπειρίας και των τυχόν απολύσεων. Όπως τεράστιο θα ήταν το όφελος και για τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων.

Σας ευχαριστώ για το βήμα.

Για ευνόητους λόγους δεν θα ήθελα να αναγραφεί το όνομά μου.

Λ. Ξ.
Λάρισα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved