ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Επιστολές Επιστροφή    
Επιστολή: Τεράστια σπατάλη στα χειρουργεία

 

Αθήνα 22.2.2010
Την ώρα που περικόπτονται δραστικά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, στα χειρουργεία συντελείται τεράστια σπατάλη για υλικά και μοσχεύματα, καταγγέλλει αναγνώστης μας ιατρός - νευροχειρουργός. 

Γράφει:

Δίνεται εδώ και αρκετό καιρό έμφαση στο θέμα των περικοπών του Δημοσίου. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στα χειρουργεία διενεργείται τεράστια σπατάλη υλικών και συνθετικών μοσχευμάτων, τα οποία στις πλείστες των περιπτώσεων είναι εντελώς περιττά και δε συμβάλλουν ούτε στο ελάχιστο στο θετικό αποτέλεσμα ή στην ευκολία διενέργειας της χειρουργικής επέμβασης.

Για ποιό λόγο να πληρώνουν τα δημόσια Ταμεία τα ανωτέρω υλικά και μοσχεύματα, τα οποία μάλιστα έχουν ένα δυσανάλογα υψηλό κόστος σε σχέση με την τιμή αγοράς τους; Σε αντίστοιχες κλινικές του εξωτερικού δεν υφίστανται τέτοιου είδους παροχές από τα δημόσια Ταμεία.

Πιστεύω ότι η δραστική περικοπή των εν λόγω εξόδων θα συνέβαλλε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη των δημοσίων Ταμείων. Είναι άδικο να κερδοσκοπούν, ακόμη και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, οι διάφορες ιδιωτικές εταιρίες που προμηθεύουν τα ανωτέρω υλικά, την ίδια ώρα που περικόπτονται δραστικά οι μισθοί μόνο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ιατρός-Νευροχειρουργός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved