ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πιστοποιήσεις Επιστροφή    
Εγχειρίδιο για την επιμόρφωση και πιστοποίηση οδηγών λεωφορείων 22/7/09


Αθήνα 22.7.2009, 18:45
Ειδικό εγχειρίδιο - εργαλείο για την αρχική επιμόρφωση των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων προκειμένου να λάβουν Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας, καθώς και για την ανανέωση αυτού μετά από πενταετία, εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, με στόχο την σωστή προετοιμασία των οδηγών αυτής της τάξης οι οποίοι διενεργούν ειδικές και ευαίσθητες μεταφορές.

Το περιεχόμενο του εγχειριδίου είναι σύμφωνο με τις κατευθύνσεις του Παραρτήματος της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (2003/59/ΕΚ) και την εναρμόνισή της στη χώρα μας (Π.Δ 74/2008 ) και στοχεύει στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας, στη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους οδηγούς, στην αποφυγή ανισοτήτων στις συνθήκες ανταγωνισμού και στον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων από τις οδικές μεταφορές.

Με αφορμή την έκδοση του φυλλαδίου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: "Οι ιδιαιτερότητες της εργασίας των επαγγελματιών οδηγών με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των βαρέων οχημάτων, την πολύωρη οδήγηση, την ανάγκη διαρκούς εξοικείωσης με νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την υψηλή ευθύνη σε θέματα οδικής ασφάλειας στο ενοποιημένο πλέον ευρωπαϊκό περιβάλλον, αναδεικνύουν την ανάγκη διασφάλισης και πιστοποίησης της κατάρτισης των οδηγών με τρόπο κοινό και ενιαίο. Το εγχειρίδιο για τους Επαγγελματίες οδηγούς λεωφορείων μαζί με το Εγχειρίδιο για τους Οδηγούς Φορτηγών που θα ακολουθήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτελούν ελάχιστα δείγματα της ευαισθησίας μας για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των επαγγελματιών οδηγών στην ασφαλή και οικολογική οδήγηση με στόχο τα λιγότερα ατυχήματα και τη μικρότερη ρύπανση, παράγοντες καθοριστικοί τόσο για την κοινωνία όσο και για τις οδικές μεταφορές και το περιβάλλον".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved