ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Έρευνες - Μελέτες Επιστροφή    
Δεν "βλέπει" προσλήψεις έρευνα του ALBA

 

Αθήνα 7.9.2010, 19:45

Πτώση και στασιμότητα στις δραστηριότητες των εταιρειών που αφορούν την προσέλκυση και επιλογή νέων στελεχών, διαπιστώνει έρευνα του ALBA με τίτλο "Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας για το 2ο εξάμηνο του 2010".

Το 40% των επιχειρήσεων που πήραν μέρος στην έρευνα δηλώνει ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού το επόμενο εξάμηνο, ενώ μόλις 17,7% θα πραγματοποιήσει προσλήψεις.

Άνοδος στις ενέργειες προσέλκυσης και επιλογής προσωπικού προβλέπεται μόνο στους κλάδους των κατασκευαστικών (κυρίως σε τομείς που έχουν να κάνουν με τις ανανενώσιμες πηγές ενέργειας), των τραπεζών και των μεταφορών. Στον κλάδο της εκπαίδευσης οι προσδοκίες ανόδου είναι μηδενικές, ενώ απαισιόδοξες δείχνουν οι εταιρείες που ανήκουν στη βιομηχανία. Κατάκορυφη πτώση σημείωσε ο φαρμακευτικός κλάδος και πτώση ο κλάδος πληροφορικής - τηλεπικοινωνιών.

Όσες εταιρείες προχωρήσουν σε προσλήψεις θα στραφούν κυρίως στους τομείς των πωλήσεων, της εξυπηρέτησης πελατών, της πληροφορικής, του μάρκετινγκ και της λογιστικής - οικονομικών.

Και σε αυτό το εξάμηνο συνεχίζεται η προτίμηση των επιχειρήσεων προς τα νεαρά στελέχη - αποφοίτους (30,8%), ενώ το 59,8% θεωρεί βασική προϋπόθεση για την επιλογή του προσωπικού την ύπαρξη μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών. Το 54,8% των εταιρειών δηλώνει ότι χρησιμοποιεί την συνέντευξη ως βασικό εργαλείο επιλογής προσωπικού, ενώ το 28% χρησιμοποιεί και άλλα, όπως ψυχομετρικά τεστ και κέντρα αξιολόγησης.

Σχετικά με τις προοπτικές τους, το 17,7% των εταιρειών δηλώνει απαισιόδοξο για το μέλλον της επιχείρησής τους, το 32,1 ουδέτερο, ενώ το 50,2% παραμένει αισιόδοξο. 

Ως προς την πολιτική μισθών, το 23,1% δεν έδωσε καθόλου αυξήσεις τον τελευταίο χρόνο, ποσοστό που θα ανέλθει στο 40,3% τους επόμενους 12 μήνες. Το 11% των επιχειρήσειων δηλώνει ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από 3%. 

Τέλος, για μια ακόμη φορά η έρευνα διαπιστώνει ότι τα sites εργασίας παραμένουν για τις εταιρείες η πιό δημοφιλής μέθοδος αναζήτησης και πρόσληψης προσωπικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved