ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Έρευνες - Μελέτες Επιστροφή    
Εργασία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ανάπτυξη σε Ανατολική Μακεδονία - Θράκη
 

 

Αθήνα 20.3.2013, 19:03

Εργασία του Ιστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) παρουσιάζειο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Σάββας Ρομπόλης σε ημερίδα που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη (την εργασία θα την βρείτε στα συνημμένα).

Στην εργασία τονίζεται, μεταξύ άλλων, η αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιφέρειας αποτέλεσμα ενός μεθοδικά προετοιμασμένου πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου. Εξετάζει με βάση τη διεθνή εμπειρία και το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποτυχία επίτευξης των επιδιωκόμενων στόχων όπου αυτές εφαρμόστηκαν.

Η θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για τις ΕΟΖ είναι ξεκάθαρη: απορρίπτει κάθε μοντέλο ανάπτυξης που επιφέρει εργασιακό μεσαίωνα, εργασιακή εξαθλίωση και κινεζοποίηση των ελληνικών περιφερειών.

Στην εργασία καταγράφονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης (2007 - 2013) αναλυτικά τα χαρακτηριστικά (δυνατά - αδύνατα σημεία - ευκαιρίες - απειλές) του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, τα οποία εξειδικεύονται για κάθε διοικητική περιφέρεια: Δυτική - Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Τα στοιχεία αυτά της Swotanalysis θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση ενός νέου βιώσιμου και αειφόρου αναπτυξιακού μοντέλου, το οποίο απαιτείται αφενός να ισχυροποιεί τα δυνατά σημεία της περιφέρειας και να αξιοποιεί τις καταγεγραμμένες αδυναμίες και αφετέρου να αναστρέφει/βελτιώνει τις αναπτυξιακές αδυναμίες.

Στην Ημερίδα παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά (πάντα βάσει στοιχείων) στη φορολογία, στις πηγές εισοδήματος και στα φορολογικά βάρη μισθωτών, συνταξιούχων και ελευθέρων επαγγελματιών.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την Εργασία.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η εργασία (αρχείο pdf 1,37 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved