ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Έρευνες - Μελέτες Επιστροφή    
"Ενημέρωση" για το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο και τις δαπάνες ΙΚΑ - ΕΤΑΜ
 

 

Αθήνα 15.6.2013, 22:32

Το πρώτο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο στην Ελλάδα, αυτό της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (BIOME), και οι τάσεις εξέλιξης των δαπανών ΙΚΑ ΕΤΑΜ 1999 - 2010, απασχολούν το τεύχος Μαρτίου του περιοδικού "Ενημέρωση" του Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (θα το βρείτε στα συνημμένα).

Στην ΒΙΟΜΕ συντελείται ένα πρωτόγνωρο πείραμα εργατικής αυτοδιαχείρισης σε Βιομηχανική μονάδα στην Ελλάδα μετά την απόφαση της διεύθυνσης να κλείσει το εργοστάσιο. Το εγχείρημα των εργαζομένων να λειτουργήσουν την επιχείρηση κάτω από δικό τους έλεγχο και διαχείριση είναι ένα σημαντικό και αποφασιστικό βήμα στην συνολική προσπάθεια της εργατικής τάξης ενάντια στην κοινωνική καταστροφή. Θα βρουν, άραγε, μιμητές;

Από την ανάλυση των στοιχείων για τα έσοδα και τις δαπάνες του ΙΚΑ την περίοδο 1999 - 2010 φαίνεται ότι από το 2003 και έπειτα αρχίζει μια περίοδος πλεονασματικών ισολογισμών. Από το 2009, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας εισέρχεται σε μια περίοδο δημοσιονομικής ανισορροπίας, που το καθιστά ελλειμματικό. Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στο ΙΚΑ για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων. Είναι προφανές ότι η αναζήτηση νέων πόρων για την κάλυψη των ελλειμμάτων του είναι μονόδρομος προκειμένου αυτό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το περιοδικό "Ενημέρωση".

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Το περιοδικό (αρχείο pdf 5,99 mb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved