ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ: Εκλογές 2009 Επιστροφή    
Εγκύκλιος προς Αστυνομία: Ψηφοφορία Ετεροδημοτών 10/9/09


Αθήνα 10.9.2009
Η Εγκύκλιος προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα: Ψηφοφορία Ετεροδημοτών" εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στις 10 Σεπτεμβρίου 2009.              

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Εγκυκλίου.

 

ΘΕΜΑ: Ψηφοφορία Ετεροδημοτών
Όπως είναι γνωστό, από τις διατάξεις των άρθρων 95, 96 και 97 της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ. 96/2007), όπως αυτά τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις των παρ. 9, 10 και 11 του Ν. 3731/2008 (ΦΕΚ 263 Α΄), προβλέπεται η ψηφοφορία των ετεροδημοτών στον τόπο διαμονής τους.
Σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς και τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι.
Τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών συνιστώνται με απόφαση του οικείου Νομάρχη του τόπου διαμονής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 55 της εκλογικής νομοθεσίας (Π.Δ. 96/2007), αλλά μόνο στις πρωτεύουσες των νομών.
Ανάλογα με τον αριθμό των ετεροδημοτών μπορούν να συσταθούν αμιγή ή μεικτά εκλογικά τμήματα.
Αμιγή εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών που προέρχονται από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια είναι μεγάλος.
Μεικτά εκλογικά τμήματα δημιουργούνται όταν ο αριθμός των ετεροδημοτών από διάφορες βασικές εκλογικές περιφέρειες είναι μικρός.
Ειδικότερα:
Στα μεικτά εκλογικά τμήματα ψηφίζουν ετεροδημότες, προερχόμενοι από περισσότερες της μιας βασικές εκλογικές περιφέρειες.
Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στα μεικτά εκλογικά τμήματα ο δικαστικός αντιπρόσωπος μεταφέρει και παραδίδει τον εκλογικό σάκο στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου ή τον Πρόεδρο του Εφετείου στην περιφέρεια του οποίου ανήκει το τμήμα (άρθρο 97 γ΄ Π.Δ. 96/2007).
Δηλαδή οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής των μεικτών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών, οφείλουν αμέσως, το ίδιο βράδυ, μετά το πέρας της ψηφοφορίας, να μεταφέρουν οι ίδιοι και να παραδώσουν τον εκλογικό σάκο στο Εφετείο της έδρας του τμήματος.
Η άμεση αυτή μετάβαση στο Εφετείο είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να γίνει από το Εφετείο η διαλογή των ψήφων και έτσι να διαβιβαστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα των μεικτών εκλογικών τμημάτων στα πρωτοδικεία των βασικών εκλογικών περιφερειών.
Οι Νομάρχες έχουν, ήδη, ενημερωθεί ότι, θα πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει στη διάθεση κάθε δικαστικού αντιπροσώπου μεικτού εκλογικού τμήματος, αυτοκίνητο της Νομαρχίας, με το οποίο θα μπορεί αυτός, αν δεν διαθέτει δικό του μέσο, να μεταβεί στο Εφετείο αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας.
Ύστερα από τα ανωτέρω παρακαλούμε, οι υπηρεσίες σας στην έδρα κάθε νομού και όπου υπάρχουν μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, να συνδράμουν με κάθε μέσο, τους δικαστικούς αντιπροσώπους για την όσο το δυνατόν ταχύτερη μετάβασή τους από το εκλογικό τμήμα στην έδρα του οικείου Εφετείου.
Προς διευκόλυνσή σας, σας στέλνουμε πίνακα από τον οποίο προκύπτει ο αριθμός των μεικτών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών ανά νομό και Εφετειακή Περιφέρεια και πίνακα με τα τηλέφωνα των Εφετείων και των Πρωτοδικείων που ανήκουν σε κάθε Εφετείο, από τον οποίο προκύπτει και η έδρα κάθε Εφετείου, στην οποία οφείλουν να μεταφέρουν το σάκο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι των μεικτών εκλογικών τμημάτων.

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved