ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ: Εκλογές 2009 Επιστροφή    
Απόφαση: Χορήγηση χαρτιού στα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων για την κατασκευή των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 11/9/09


Αθήνα 11.9.2009
Η Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων με τίτλο: "Χορήγηση χαρτιού στα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων για την κατασκευή των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009", δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Β' αρ. 1950/9 Σεπτεμβρίου 2009.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 54740 (3)/2009
Χορήγηση χαρτιού στα κόμματα και στους συνασπισμούς κομμάτων για την κατασκευή των ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις:
1. α) των άρθρων 70 και 71 του π.δ. 96/2007 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (116 Α΄),
β) του άρθρου 90 του Κώδικα της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του (π.δ. 63/2005 ΦΕΚ 98 Α΄) και
γ) του άρθρου 22 παρ. 3 του ν. 2362/1995 (247 Α΄) «Περί Δημοσίου Λογιστικού,Ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 247 Α΄).
2. Του άρθρου 7 της υπ’ αριθμ. 1666/ΔΙΟΕ 89/13.1.2009 (ΦΕΚ 40 Β΄) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών».
3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, τρέχοντος οικονομικού έτους, ύψους τετρακοσίων χιλιάδων ΕΥΡΩ (400.000 €) περίπου, η οποία θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών (ΚΑΕ 5261 του Ειδ. Φορέα 07−130 «ΕΚΛΟΓΕΣ»), αποφασίζουμε:
1. Η ποσότητα του χαρτιού για την κατασκευή ψηφοδελτίων που χορηγείται στα κόμματα ή τους συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009 είναι ανάλογη προς την απαιτούμενη ποσότητα για την κατασκευή ψηφοδελτίων σε αριθμό που να υπερβαίνει κατά είκοσι τοις εκατό (20%) τουλάχιστον τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους του συνόλου των εκλογικών περιφερειών, σε κάθε μία των οποίων θα ανακηρυχθεί συνδυασμός του δικαιούχου κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων.
2. Τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων που προτείνουν συνδυασμούς υποψηφίων και δικαιούνται χαρτιού σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 70 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 96/2007), δηλαδή τα κόμματα και οι συνασπισμοί συνεργαζομένων κομμάτων, των οποίων συνδυασμοί υποψηφίων ανακηρύχτηκαν στο ένα τρίτο (1/3) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών του κράτους, ζητούν τη χορήγηση αυτού από το Υπουργείο Εσωτερικών με αίτηση του αρχηγού ή των συναρχηγών ή της διευθύνουσας επιτροπής τους ή ειδικού αντιπροσώπου που διορίζεται αρμοδίωςμε έγγραφη δήλωση.
Στην αίτηση με την οποία ορίζεται και εξουσιοδοτείται εκπρόσωπος για την παραλαβή του χαρτιού, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση των αρμοδίων ως άνω για την υποβολή της αίτησης, με την οποία δηλώνονται υπεύθυνα οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχουν καταρτιστεί και θα υποβληθούν αρμοδίως για ανακήρυξη, συνδυασμοί του κόμματος ή του συνασπισμού κομμάτων.
3. Σε περίπτωση που δεν ανακηρυχθούν συνδυασμοί υποψηφίων σε μερικές εκλογικές περιφέρειες απ’ αυτές που έχουν δηλωθεί, θα επιστρέφεται στο Υπουργείο Εσωτερικών από το υπόχρεο κόμμα ή το συνασπισμό συνεργαζομένων κομμάτων, μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακήρυξη των συνδυασμών, η ποσότητα χαρτιού που αναλογεί στις εκλογικές αυτές περιφέρειες.
Διαφορετικά θα καταβάλλεται σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) ύστερα από έγγραφη εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών το αντίτιμο της αξίας του χαρτιού, το οποίο θα είναι ανάλογο προς την τιμή προμήθειας που επιτεύχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.
4. Το χαρτί χορηγείται με απόδειξη βάσει εντολής του Υπουργείου Εσωτερικών που καθορίζει το δικαιούχο κόμμα ή συνασπισμό συνεργαζόμενων κομμάτων, τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου αυτού, την ποσότητα που πρέπει να χορηγηθεί και τον τρόπο παράδοσής του.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved