ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  ΦΑΚΕΛΟΣ: Εκλογές 2009 Επιστροφή    
Απόφαση: Καθορισμός λεπτομερειών που αφορούν τη διαδικασία ψηφοφορίας στα μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών 14/9/09


Αθήνα 14.9.2009
Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών με τίτλο: "Καθορισμός λεπτομερειών που αφορούν τη διαδικασία ψηφοφορίας στα μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών", δημοσιεύται στο τεύχος Β' αρ. 1965/10 Σεπτεμβρίου 2009 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

* Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 55860
Καθορισμός λεπτομερειών που αφορούν τη διαδικασία ψηφοφορίας στα μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 97 παρ. 8, 2 έως 4, 1γ και 6β του π.δ. 96/2007 «Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών» (ΦΕΚ 116 Α΄), όπως ισχύει.
2. Την ανάγκη καθορισμού λεπτομερειών, που αφορούν τη διαδικασία ψηφοφορίας στα μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, απαραίτητων για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, αποφασίζουμε:
Καθορίζουμε τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία ψηφοφορίας στα μεικτά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών κατά τις προσεχείς γενικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, ως ακολούθως:
1. Οι φάκελοι καθώς και όλα τα στοιχεία της ψηφοφορίας των μεικτών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών εσωκλείονται σε χωριστούς φακέλους ή δέματα για κάθε μία από τις βασικές εκλογικές περιφέρειες του τμήματος, σφραγίζονται με ασφάλεια και φέρουν στο κλείσιμό τους τη σφραγίδα της Εφορευτικής Επιτροπής.
Όλοι οι επιμέρους φάκελοι ή δέματα περιλαμβάνονται στον εκλογικό σάκο του μεικτού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών, τον οποίο μεταφέρει, με προσωπική του επιμέλεια, ο αντιπρόσωπος της δικαστικής αρχής και τον παραδίδει αμέσως στον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου ή τον Πρόεδρο του Εφετείου, στο οποίο υπάγεται η έδρα του τμήματος.
Σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής στη μεταφορά του σάκου, ενημερώνεται, χωρίς καθυστέρηση ο Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου ή ο Πρόεδρος του οικείου Εφετείου, καθώς και η αστυνομική αρχή, οι οποίοι φροντίζουν για την άμεση εξυπηρέτηση του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής και την ασφαλή μεταφορά του εκλογικού σάκου στον κατά νόμο προορισμό του.
2. Κατά τη διαδικασία των παρ. 2 έως 4 του άρθρου 97 του π.δ. 96/2007 που αφορά:
α) Το άνοιγμα των εκλογικών σάκων των μεικτών εκλογικών τμημάτων ετεροδημοτών και τη διανομή των δεμάτων με τους φακέλους της κάθε βασικής εκλογικής περιφέρειας από τη Γενική Εφετειακή Επιτροπή Ετεροδημοτών στις αντίστοιχες Ειδικές Εφορευτικές Επιτροπές,
β) Την τοποθέτηση όλων των φακέλων για κάθε βασική εκλογική περιφέρεια σε ξεχωριστή κάλπη από τις Ειδικές Εφορευτικές Επιτροπές,
γ) Την αρίθμηση και αποσφράγιση των φακέλων, την διαλογή των ψηφοδελτίων και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε βασική εκλογική περιφέρεια από τις Ειδικές Εφορευτικές Επιτροπές και
δ) Τη σύνταξη συγκεντρωτικού πίνακα των αποτελεσμάτων, με σχετική πράξη, που αναφέρει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για όλα τα εκλογικά τμήματα κάθε βασικής εκλογικής περιφέρειας, υπογεγραμμένου από τον Πρόεδρο και τα μέλη κάθε Ειδικής Εφορευτικής Επιτροπής, μπορούν να παρίστανται εκπρόσωποι των κομμάτων.
Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις για την παρουσία αντιπροσώπων των κομμάτων στα κοινά εκλογικά τμήματα.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved