ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
Διευκρινίσεις για την πρόσβαση στα ΑΕΙ ατόμων με σοβαρές παθήσεις

 

Αθήνα 17.11.2010, 18:32

Διευκρινίσεις για το καθεστώς εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις δίνει το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στις χθεσινές καταγγελίες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και σε σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Συγκεκριμένα, από το υπουργείο διευκρινίζονται τα εξής:
- Όλοι οι προηγούμενοι νόμοι μέχρι και σήμερα, που ρύθμιζαν την κατΆ εξαίρεση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων με σοβαρές παθήσεις, προέβλεπαν τη δυνατότητα  αποκλεισμού των σχολών που, λόγω της φύσης της πάθησης σε σχέση  με την επιστήμη, δεν μπορούσαν  να τις παρακολουθήσουν. Πέραν από την σοβαρότητα της πάθησης σε σχέση με την επιστήμη  υπάρχουν και περιπτώσεις σχολών που αποκλείουν υποψηφίους ορισμένων παθήσεων  λόγω έλλειψης υποδομών.
- Τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν σε γνώση του υπουργείου ποιοι αποκλείονταν και για ποιους λόγους, αφού οι υποψήφιοι υπέβαλαν τα δικαιολογητικά τους στις ίδιες τις σχολές.
- Μέχρι στιγμής, από την ημέρα ανάρτησης του μηχανογραφικού, δεν έχει υπάρξει διαμαρτυρία υποψηφίου για αποκλεισμό λόγω της πάθησης του.
- Στο μηχανογραφικό αυτό δόθηκε η δυνατότητα στους υποψηφίους να δηλώσουν όσες σχολές επιθυμούν (εκτός από τις σχολές που αποκλείονται λόγω της πάθησης τους) και όχι ανά κατεύθυνση. Δηλαδή δόθηκε με το μηχανογραφικό μεγάλη δυνατότητα επιλογών και  επομένως δεν φαίνεται να επηρεάζει τους ίδιους τους υποψηφίους (1.300 περίπου) ο αποκλεισμός μερικών σχολών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΣΑΜΕΑ χαρακτήρισε το μηχανογραφικό "όνειδος" και ζήτησε την κατάργησή του.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved