ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
Πανελλαδικές: Θέματα και απαντήσεις στα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά
 


Αθήνα 2.6.2014, 13:31

Με τα μαθήματα Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά κατεύθυνσης συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Αύριο θα εξετασθούν στα Μαθηματικά οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Α').

Σύμφωνα με τους φροντιστές (ΟΕΦΕ), τα θέματα στα αρχαία ελληνικά κρίνονται συνολικά ως κατάλληλα επιλεγμένα για την  εξέταση των υποψηφίων. Στο διδαγμένο κείμενο οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν στην 1η των «Ηθικών Νικομαχείων» όπου εξετάζεται η φύση της αρετής και οι δυνάμεις που τη  συνθέτουν. Τα ερωτήματα είναι εύστοχα διατυπωμένα και σαφή. Οι μαθητές μπορούν να απαντήσουν  προσεκτικά και συγκροτημένα, αφού οι πληροφορίες αντλούνται από τα σχόλια και τις  αναλύσεις του σχολικού βιβλίου. 
 
Το αδίδακτο κείμενο προέρχεται από τον «Αρχίδαμο» του Ισοκράτη, απόσπασμα 103-105,  και έχει σαφές περιεχόμενο και συγκροτημένη συντακτική δομή, χωρίς ιδιαίτερα δύσκολα  συντακτικά φαινόμενα. Από άποψη νοήματος τοποθετείται στο 366 π. Χ., όπου ο νεαρός διάδοχος του σπαρτιατικού θρόνου προσπαθεί να φιλοτιμήσει τους Σπαρτιάτες, ώστε να  τοποθετηθούν αρνητικά στην ανεξαρτησία της Μεσσήνης θυμίζοντάς τους τα κατορθώματα των προγόνων τους. Τα γραμματικά και τα συντακτικά φαινόμενα μπορούν να απαντηθούν με σχετική ευκολία, αλλά πάντα με προσοχή. 

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των σημερινών εξετάσεων, που επιμελήθηκαν τα φροντιστήρια «Χασιακής» στον Πειραιά.

 4 αρχεία διαθέσιμα για download 
Μαθηματικά απαντήσεις (αρχείο 267 kb)
Μαθηματικά ερωτήσεις (αρχείο 709 kb)
Αρχαία Ελληνικά απαντήσεις (αρχείο 390 kb)
Αρχαία Ελληνικά ερωτήσεις (αρχείο 602 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved