ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
Οι αλλαγές στο νέο μηχανογραφικό για τις πανελλαδικές (13/2/07)


Αθήνα 13.1.2007, 15:17
Aλλαγές θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν τον προσεχή Ιούλιο οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2007-08 σε σύγκριση με το περυσινό.

Ειδικότερα, θα περιλαμβάνει δύο νέα Τμήματα Πανεπιστημίων, τρία νέα Τμήματα ΤΕΙ και οκτώ νέα προγράμματα σπουδών στις τέσσερις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. Επίσης, μετονομασίες τεσσάρων Τμημάτων ΤΕΙ και έξι Τμήματα των ΤΕΙ που εντάσσονται και σε άλλο επιστημονικό πεδίο. Αντίθετα, στο νέο μηχανογραφικό δελτίο δεν θα περιλαμβάνεται η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (Σ.Ι.Ρ.).

Ειδικότερα οι αλλαγές στο νέο μηχανογραφικό δελτίο είναι οι ακόλουθες:

Νέα τμήματα και προγράμματα
1) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων με έδρα την Κόρινθο, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
2) ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής, το οποίο εντάσσεται στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο.
3) ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
α) Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας με έδρα το Αίγιο, το οποίο εντάσσεται στο 3ο επιστημονικό πεδίο.
β) Τμήμα Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Σχεδιασμού Εκθέσεων με έδρα τον Πύργο, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
4) ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
Τμήμα Νοσηλευτικής με έδρα το Διδυμότειχο, το οποίο εντάσσεται στο 3ο επιστημονικό πεδίο.
5) ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο.
6) ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, το οποίο εντάσσεται στο 4ο επιστημονικό πεδίο.
7) ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
8) ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.
β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, το οποίο εντάσσεται στο 1ο επιστημονικό πεδίο.

Μετονομασίες Τμημάτων
1. Το Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 1ο και 2ο Επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Προσχολικής Αγωγής.
2. Το Τμήμα Διακοσμητικής του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 4ο Επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων.
3. Το Τμήμα Οπτικής του ΤΕΙ Αθήνας που ανήκει στο 3ο Επιστημονικό πεδίο μετονομάζεται σε Τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας.
4. Το Τμήμα Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων του ΤΕΙ Μεσολογγίου που ανήκει στο 5ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών – Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων.

Μεταφορά τμημάτων ΤΕΙ
1. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.
2. Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα το Αργοστόλι εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.
3. Το Τμήμα Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.
4. Το Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με έδρα την Κατερίνη εκτός από το 4ο πεδίο εντάσσεται και στο 5ο πεδίο.
5. Το Τμήμα Οικολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα τη Ζάκυνθο εκτός από το 4ο πεδίο εντάσσεται και στο 2ο πεδίο.
6. Το Τμήμα Διοίκησης Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων (πρόκειται για τη μετονομασία του Τμήματος Στελεχών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Εκμεταλλεύσεων) του ΤΕΙ Μεσολογγίου εκτός από το 5ο πεδίο εντάσσεται και στο 1ο πεδίο.

Άλλες μεταβολές
Στο μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι δεν περιλαμβάνονται οι Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οι ενδιαφερόμενοι για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου πρέπει να επικοινωνήσουν απευθείας, εφόσον ενδιαφέρονται, με το ανωτέρω Πανεπιστήμιο.

Επίσης, στο νέο μηχανογραφικό δελτίο δεν θα περιλαμβάνεται ούτε φέτος η Στρατιωτική Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (Σ.Ι.Ρ.), επειδή δεν θα δεχθεί νέους σπουδαστές το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις εισαγωγής υποψηφίων στα Προγράμματα Σπουδών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών έχουν αποσταλεί σε όλα τα Γενικά Λύκεια της χώρας. Έχουν επίσης αποσταλεί ανάλογες πληροφορίες σχετικές με τα βασικά χαρακτηριστικά των νέων Τμημάτων.

Οι απολυτήριες εξετάσεις προγραμματίζεται να αρχίσουν, όπως και πέρυσι, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των πτυχιούχων Β΄ κύκλου ΤΕΕ, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διενεργηθούν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved