ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
82.394 θα εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ και ανώτερες σχολές. Αναλυτικοί πίνακες (6/3/07)
 


Aθήνα 6.3.2007, 22:23
Συνολικά 82.394 θέσεις στα ΑΕΙ και στις Ανώτερες Σχολές θα διεκδικήσουν το προσεχές καλοκαίρι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικά, ο αριθμός εισακτέων στα Πανεπιστήμια, στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) Αθήνας, στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσ/νικης, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.Τ.Ε.) για το ακαδημαϊκό έτος 2007-08, διαμορφώνεται ως εξής:
- 37.2001 στα Πανεπιστήμια.
- 41.4302 στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.
- 510 στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.
- 1.082 στις Στρατιωτικές Σχολές.
- 1.500 στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
- 22 στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
- 650 στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Συνολικά ο αριθμός των θέσεων εισακτέων στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης ανέρχεται στις 79.140. Αν στον παραπάνω αριθμό των 79.140 εισακτέων υπολογιστούν και οι θέσεις εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, τότε ο συνολικός αριθμός εισακτέων διαμορφώνεται τελικά στις 82.394 θέσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι 280 εισακτέοι στα Τμήματα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Α.Σ.Κ.Τ.,τα οποία δεν είναι ενταγμένα στο μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίων.

Από τον παραπάνω τελικό συνολικό αριθμό των 82.394 διατίθενται:
- 67.102 θέσεις στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου που αντιστοιχούν στο 90% των θέσεων των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών Σχολών και στο 74,5% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Σχολών των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν 93.071 περίπου εν δυνάμει υποψήφιοι, δηλαδή όσοι από τους 74.571 μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων υποβάλλουν τελικά μηχανογραφικό δελτίο και οι 18.500 απόφοιτοι προηγούμενων ετών που υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις .
- 8.231 θέσεις στους κατόχους απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης των ημερήσιων Γενικών Λυκείων που εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο το έτος 2006 και παλαιότερα και δεν λαμβάνουν μέρος στις αντίστοιχες εξετάσεις τους έτους 2007, οι οποίες αντιστοιχούν στο 10% των θέσεων των Πανεπιστημίων, των ΤΕΙ, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Στρατιωτικών και Αστυνομικών Σχολών, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης καθώς και των σχολών των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 18.000 υποψήφιοι.
- 6.342 θέσεις στους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ-ΕΠΑ.Λ. που θα λάβουν μέρος στις ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις των τριών μαθημάτων που αντιστοιχούν στο 14,5% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Ανώτερων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, των Σχολών Αστυφυλάκων και των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 30.000 φετινοί μαθητές της τελευταίας τάξης του Β΄ κύκλου ΤΕΕ-ΕΠΑ.Λ. και απόφοιτοι προηγούμενων ετών που θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
- 439 θέσεις στους κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ-ΕΠΑ.Λ. που θα λάβουν μέρος στις αντίστοιχες ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις και οι οποίες αντιστοιχούν στο 1% των θέσεων των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης και των Σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Τις θέσεις αυτές αναμένεται να διεκδικήσουν περίπου 3.500 μαθητές και απόφοιτοι εσπερινών ΤΕΕ-ΕΠΑ.Λ. που θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
- 849 θέσεις πέρα από τον αριθμό εισακτέων διατίθενται για τους μαθητές και αποφοίτους των Εσπερινών Γενικών Λυκείων που θα διαγωνιστούν φέτος σε εθνικό επίπεδο στα οικεία μαθήματα της Δ΄ τάξης των Λυκείων αυτών.

Επισημαίνεται ότι οι εξετάσεις προγραμματίζεται να αρχίσουν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και να ολοκληρωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου 2007.

Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε:
- Τις θέσεις των ΑΕΙ
- Τις θέσεις των ΤΕΙ
- Τις θέσεις των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών
- Την κατανομή των θέσεων στους υποψηφίους

 

 4 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η κατανομή των θέσεων στους υποψηφίους
Οι θέσεις των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών
Οι θέσεις ανά ΤΕΙ
Οι θέσεις ανά ΑΕΙ

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved