ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
Πανελλήνιες 2007: Στατιστικά των ειδικών μαθημάτων (10/7/07)
 


Aθήνα 10.7.2007, 18:29
Στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των μαθητών στα ειδικά μαθήματα των φετινών πανελληνίων εξετάσεων, πλην των αγγλικών, έδωσε πριν από λίγο στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας (θα τα βρείτε στο συνημμένο αρχείο).

Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς στέλνονται σήμερα Τρίτη 10 Ιουλίου 2007 σε όλες τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προκειμένου να τις προωθήσουν άμεσα στα Λύκεια αρμοδιότητάς τους, τα οποία θα τις ανακοινώσουν από την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Με την ανακοίνωση των επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι Γενικών Λυκείων έχουν υπόψή τους όλα τα βαθμολογικά δεδομένα ώστε να προβούν στις επιλογές τους με την κατάθεση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Η προθεσμία  υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, άρχισε τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και λήγει την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007.

Διευκρινίζεται ότι στην ίδια προθεσμία (9-20 Ιουλίου) υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ερχόμενο ακαδ. έτος και όσοι κατέχουν Βεβαίωση πρόσβασης προηγούμενων ετών και επιθυμούν, εφόσον δεν έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις, να είναι υποψήφιοι με την κατηγορία του 10% των θέσεων.

Ειδικότερα, δικαίωμα υποβολής μηχανογραφικού δελτίου μέχρι τις 20 Ιουλίου έχουν όλοι οι κάτοχοι της Βεβαίωσης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και συγκεκριμένα:
1. Για το 90% των θέσεων εισακτέων όσοι συμμετείχαν είτε ως μαθητές της τελευταίας τάξης, είτε ως απόφοιτοι προηγουμένων ετών, στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ τάξης τα οποία εξετάστηκαν το τρέχον σχολικό έτος σε εθνικό επίπεδο και απέκτησαν την Βεβαίωση πρόσβασης το τρέχον σχολικό έτος. 
2. Για το 10% των θέσεων όσοι δεν πήραν μέρος στις φετινές εξετάσεις αλλά απέκτησαν την Βεβαίωση πρόσβασης μετά από συμμετοχή τους στις  πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης τα έτη 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006.
3. Οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου που  ανήκουν στην ειδική κατηγορία των Μουσουλμάνων Δυτικής Θράκης.
4. Οι απόφοιτοι Εσπερινού Γενικού Λυκείου οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν. 2909/2001 και κατέχουν την  Βεβαίωση πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται στην Επιτροπή που συγκροτείται και λειτουργεί στην Διεύθυνση ή στο Γραφείο  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησης ή το Λύκειο που υπέβαλαν την αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις της Γ΄ τάξης προκειμένου για αποφοίτους προηγούμενων ετών.

Μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο οι υποψήφιοι καταθέτουν και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
 - Επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που κατέχει. Αν ο τίτλος αυτός προέρχεται από ξένο σχολείο συνυποβάλλεται και βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της χώρας το πρόγραμμα σπουδών της οποίας ακολουθεί το σχολείο αυτό από την οποία να προκύπτει η δυνατότητα για εισαγωγή του σε Πανεπιστήμια της χώρας αυτής. Εφόσον ο τίτλος προέρχεται από σχολείο που λειτουργεί στο εσωτερικό εκτός της ανωτέρω βεβαίωσης συνυποβάλλεται  βεβαίωση της οικείας διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την νόμιμη λειτουργία του σχολείου αυτού στην Ελλάδα.
- Φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης με τους βαθμούς πρόσβασης, το οποίο επικυρώνεται από το μέλος που ελέγχει τα δικαιολογητικά ΜΟΝΟ με την επίδειξη του πρωτοτύπου.
Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή  των υποψηφίων στο σημείο αυτό γιατί  αν δεν επιδεικνύεται στην Επιτροπή η πρωτότυπη βεβαίωση, η οποία μπορεί να ζητείται και σε οποιοδήποτε άλλο στάδιο της κατάθεσης δεν θα παραλαμβάνεται το μηχανογραφικό δελτίο.

Διευκρινίζεται ότι η προθεσμία υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου είναι αποκλειστική και μετά την λήξη  της δεν μπορεί να κατατεθεί ή να τροποποιηθεί για κανένα λόγο μηχανογραφικό δελτίο. Το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλεται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν εκπρόσωπό του.

Οι βαθμολογίες στο ειδικό μάθημα των Αγγλικών θα ανακοινωθούν ξεχωριστά τις προσεχείς ημέρες. 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Στατιστικά ειδικών μαθημάτων

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved