ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
Αλλαγές στο μηχανογραφικό (6/2/08)


Αθήνα 6.2.2008, 14:48
Μεταβολές θα έχει το μηχανογραφικό δελτίο που θα συμπληρώσουν τον προσεχή Ιούλιο οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-09, σε σύγκριση με το περσινό.

Αναλυτικά οι αλλαγές έχουν ως εξής:


Νέα τμήματα
Το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εντάσσεται στο 1ο  επιστημονικό πεδίο.

Μετονομασίες         
Δύο Τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ένα Τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας με έδρα την Άμφισσα μετονομάζονται και περιλαμβάνονται στο νέο μηχανογραφικό δελτίο με τη νέα ονομασία τους, ως εξής:
1. Το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ανήκει στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
2. Το Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που ανήκει στο 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο, μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστήμης Ζωϊκής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών.
3.  Το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λαμίας με έδρα την Άμφισσα,  που ανήκει στο 5ο επιστημονικό πεδίο, αλλάζει γνωστικό αντικείμενο, μετονομάζεται σε Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και εντάσσεται στο 5ο επιστημονικό πεδίο. Οι υποψήφιοι για το Τμήμα αυτό δεν θα εξετάζονται σε ειδικό μάθημα.

Ένταξη τμημάτων
Τα παρακάτω Τμήματα εντάσσοντια και σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο:
1. Το Τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας εκτός από το 5ο επιστημονικό πεδίο εντάσσεται και στο 4ο πεδίο.
2. Το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  με έδρα τη Φλώρινα εκτός από το 4ο επιστημονικό πεδίο εντάσσεται και στο 5ο πεδίο.

Αλλαγές ΤΕΕ
Στο μηχανογραφικό δελτίο των ΤΕΕ που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι για τα ΤΕΙ το γ’ δεκαήμερο του Μαρτίου 2008 γίνονται οι εξής αλλαγές:
1. Το τμήμα Διαχείρισης Πληροφοριών του ΤΕΙ Καβάλας εκτός από τις ομάδες 7 και 11 εντάσσεται και στην ομάδα 2.
2. Το τμήμα Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη  εκτός από την ομάδα 8 εντάσσεται και στις ομάδες 1,2,3 και 10.
3. Το τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τη Φλώρινα  εκτός από την ομάδα 8 εντάσσεται και στην ομάδα 7.
4. Το τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λαμίας με έδρα την  Άμφισσα αλλάζει γνωστικό αντικείμενο, μετονομάζεται σε τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης και εντάσσεται στην ομάδα 7.

Υποβολή αίτησης - δήλωσης
Υπενθυμίζεται ότι οι απόφοιτοι Λυκείου ή οι κάτοχοι άλλου ισοτίμου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου, που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, για να αποκτήσουν νέα «Βεβαίωση» πρόσβασης, πρέπει να υποβάλουν σχετική Αίτηση-Δήλωση, στο Γενικό Λύκειο, που είναι πλησιέστερο στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, από 1 έως 15 Φεβρουαρίου. Στην ίδια προθεσμία (από 1 έως 15 Φεβρουαρίου) υποβάλλουν το σχετικό έντυπο Αίτησης-Δήλωσης και όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων επιθυμούν να εξετασθούν σε ειδικό μάθημα ή να είναι υποψήφιοι για τις Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και οι μαθητές της τελευταίας τάξης των ημερήσιων Λυκείων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

Επισημαίνεται ότι η παραπάνω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση - Δήλωση.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved