ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
Είσοδος στα ΑΕΙ ατόμων με σοβαρές παθήσεις 9/9/09


Αθήνα 9.9.2009, 14:32
Από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται ότι δημοσιεύθηκε ο ν. 3794/09 (κατεβάστε τον), το άρθρο 35 του οποίου ρυθμίζει θέματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Σύμφωνα με το αναφερόμενο άρθρο επεκτάθηκαν και σε άλλες σοβαρές περιπτώσεις παθήσεων (σοβαρές καρδιακές παθήσεις, γλυκογονιάσεις, νόσος του Crohn κ.λπ.) οι ευεργετικές διατάξεις που ίσχυαν για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και αυξήθηκε το ποσοστό εισακτέων από 3% σε 5%.

Τα Ιδρύματα μπορούν να αποφασίζουν με αιτιολογημένη απόφαση του Τμήματος και την έγκριση της Συγκλήτου τις τυχόν περιπτώσεις παθήσεων που κάποιο Τμήμα, λόγω της φύσης της συγκεκριμένης επιστήμης, δεν μπορεί να εκπαιδεύσει φοιτητές συγκεκριμένης πάθησης.

Οι ενδιαφερόμενοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του αναφερομένου άρθρου πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  (τίτλο απόλυσης, γνωμάτευση ιατρού μέλους ΔΕΠ, γνωμάτευση Α/θμιας ή Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής) απΆ ευθείας στις Γραμματείες των Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν κατά την προθεσμία εγγραφής των πρωτοετών δηλαδή μεταξύ 16 και 30/9/2009.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων για κάθε Τμήμα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό  των θέσεων που αντιστοιχούν στο ποσοστό 5%, η εισαγωγή θα γίνει με κριτήριο το μέσο γενικό βαθμό απόλυσης από το Λύκειο κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα προηγηθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία υποψήφιοι με βάση το έτος γέννησής τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved