ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Πανελλαδικές Εξετάσεις Επιστροφή    
Εισαγωγή στα ΑΕΙ μέσω... κυπριοποίησης 11/9/09


Aθήνα 11.9.2009, 21:13
H αποκάλυψη έρχεται από το "
Ιστολόγιο ενός Φροντιστή", του Γιώργου Χατζητέγα: "Δαιμόνιοι" Έλληνες μεταβιβάζουν την κηδεμονία των παιδιών τους σε οικογένειες στην Κύπρο και κατόπιν αυτά βρίσκονται να έχουν καταλάβει θέσεις και μάλιστα περιζήτητες στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Διαβάζουμε:

"Η ιστορία έχει ως εξής: η ελληνική οικογένεια μεταβιβάζει την κηδεμονία του παιδιού της σε μια αμοιβόμενη προς τούτο κυπριακή φαμίλια. Το παιδί μεταναστεύει στη Μεγαλόνησο για την τελευταία τάξη του Λυκείου. Εγγράφεται σε κυπριακό Λύκειο και κάνει παράλληλα ακριβά και μαύρα ιδιαίτερα με 60-80¤ την ώρα. Δίνει Παγκύπριες εξετάσεις σε μικρότερη ύλη και εισάγεται με ποσόστωση σε Ελληνικά Πανεπιστήμια με πολύ χαμηλότερες βαθμολογίες από εκείνες των Πανελλαδικών.

Πόσο κοστίζει η διαδικασία; Μια εφΆ άπαξ εισφορά μερικών χιλιάδων ευρώ στις κατάλληλες ευτραφείς κυρίες που αναλαμβάνουν όλες τις σχετικές διεκπεραιώσεις, τα νομιμοποιητικά έγγραφα της κηδεμονίας, τις εγγραφές κ.λπ., όλες τέλος πάντων τις νομότυπες διαδικασίες. Μηνιαία εισφορά 1.500¤ στην οικογένεια που αναλαμβάνει την κηδεμονία και τη φιλοξενία. Μηνιαία δίδακτρα 1.500¤ για τα μαύρα ιδιαίτερα και ένα απροσδιόριστο ποσό για τα προσωπικά έξοδα των παιδιών.

Με αυτή τη μεθοδολογία κάποιοι βρέθηκαν στην Ιατρική και οι συμφοιτητές τους, παλιοί συμμαθητές τους στα ιδιωτικά των βορείων προαστίων έτριβαν τα μάτια τους βλέποντας στην κορυφαία σχολή της θετικής παιδιά της θεωρητικής κατεύθυνσης!".

Η όλη ιστορία μας θυμίζει μια ανάλογη παλαιότερη (δεν ξέρουμε αν συμβαίνει και σήμερα), όπου μερικοί επιτήδειοι "βαφτίζονταν" ακρίτες και έμπαιναν στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στα σίγουρα, χωρίς κλήρωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved