ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Ψυχολογία Επιστροφή    
Εφαρμοσμένη Γνωστική Ψυχολογία

   Συγγραφείς: David Payne, J. Herrmann Douglas, Y. Carol Yoder,
   Michael Gruneberg
   Εκδότης: Πεδίο
   Επιμέλεια: Σταυρούλα Σαμαρτζή -  Αργυρώ Βατάκη
   Σελίδες: 416
   Ημ. Έκδοσης: 01/01/2010
   Ενδεικτική Τιμή: 26,90€
 

 

 

 

 

O κλάδος της εφαρμοσμένης γνωστικής ψυχολογίας αντιπροσωπεύει ένα σύγχρονο πεδίο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της γνωστικής ψυχολογίας. To παρόν βιβλίο αναπτύσσει τη θεωρία και τη μεθοδολογία της γνωστικής ψυχολογίας που μπορεί να εφαρμοστεί σε πραγματικά καθημερινά προβλήματα και περιγράφει το ευρύ φάσμα των γνωστικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σήμερα.
Ειδικότερα, πέρα από τις θεμελιώδεις αρχές της θεωρίας (π.χ. αντίληψη, κατανόηση, μάθηση, μνήμη, ενθύμηση, συλλογισμός, επίλυση προβλήματος και επικοινωνία) και την πρακτική εφαρμογή τους, παρουσιάζονται ποικίλα γνωστικά προϊόντα (λογισμικά προϊόντα που μεταφέρουν αποτελεσματικά γνωστικές πληροφορίες· υπολογιστικά συστήματα που υποβοηθούν διάφορα έργα· συστήματα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων για την πρόσβαση σε μεγάλο όγκο πληροφοριών) και υπηρεσίες που αξιοποιούν αποτελεσματικά τα ευρήματα της γνωστικής ψυχολογίας (π.χ. εξέταση αυτόπτων μαρτύρων, μέθοδοι προκαταρκτικής διερεύνησης υλικού δημοσκοπήσεων, τεχνικές γνωστικής βελτίωσης, θεραπείες γνωστικής αποκατάστασης κ.λπ.). Επιπλέον το εγχειρίδιο αναλύει τους θεσμικούς και κοινωνικούς παράγοντες που επηρεάζουν την επικοινωνία μεταξύ των ερευνητών του βασικού και του εφαρμοσμένου χώρου, και κατ’ επέκταση καθορίζουν την επιτυχία των προσπαθειών για τη δημιουργία πρακτικών εφαρμογών. Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης για τους φοιτητές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της γνωστικής ψυχολογίας. Εξίσου ενδιαφέρον και χρήσιμο είναι όμως για κάθε αναγνώστη που επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του στην ψυχολογία γενικά και στη γνωστική και την εφαρμοσμένη γνωστική ψυχολογία ειδικότερα.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved