ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Έλεγχος των συμβάσεων υπουργείων με εταιρείες καθαρισμού - φύλαξης

 

Αθήνα 25.1.2011, 18:22

Στον έλεγχο των συμβάσεων των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων με εταιρείες εργολαβίας παροχής υπηρεσιών (καθαρισμού ή/και φύλαξης) προχωρεί το ΣΕΠΕ.

Με εγκύκλιό του ζητεί από όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς να καταθέσουν στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τα αντίγραφα των σχετικών συμβάσεων έως τις 11 Φεβρουαρίου 2011, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι περιλαμβάνονται σε αυτές όλοι οι προβλεπόμενοι όροι (άρθρο 68 του ν. 3863/2010 «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια»), καθώς και η εναρμόνισή τους με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας. Μετά τη λήξη της ημερομηνίας κατάθεσης των συμβάσεων θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός επιτόπιος έλεγχος.

Στην εγκύκλιο τονίζεται ότι είναι επιβεβλημένο χρέος η πολιτεία όχι μόνο να είναι καθόλα σύννομη, αλλά και να δίνει πρώτη το καλό παράδειγμα, και επισημαίνεται η αναγκαιότητα της συνεργασίας των Υπηρεσιών προκειμένου τα αποτελέσματα των ελέγχων να είναι πλήρη και ταχέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved