ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Αναξιόπιστη "Διαύγεια"

 

Αθήνα 23.3.2011, 11:45

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αναμφισβήτητα το πρόγραμμα "Διαύγεια", όπου αναρτώνται υποχρεωτικά οι αποφάσεις των φορέων του δημόσιου τομέα προκειμένου να εκτελεσθούν, είναι μία από τις πλέον σημαντικές καινοτομίες που εισήχθησαν στην δημόσια διοίκηση τα τελευταία χρόνια.

Εννοείται ότι μέσω του προγράμματος ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται έγκαιρα, έγκυρα και πρωτογενώς για τις δραστηριότητες των φορέων του δημόσιου τομέα και να εκμεταλλεύεται τις τυχόν ευκαιρίες που αυτός προσφέρει.

Όπως, όμως, αποδεικνύει η μέχρι τώρα λειτουργία του προγράμματος, τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος το πρόγραμμα να καταστεί αναξιόπιστο και εν τέλει άχρηστο.

Δεν είναι λίγοι οι φορείς που αναρτούν τις αποφάσεις τους καθυστερημένα ή και με ελλειπέστατα στοιχεία. Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα: ο Δήμος Βόλβης Θεσσαλονίκης, εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού στις 22 Μαρτίου 2011 και την ίδια ημέρα ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής! Το Νοσοκομείο Αθηνών Αλεξάνδρα, ανήρτησε πρόσκληση για την πρόσληψη προσωπικού στις 17 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα που έληγε η σχετική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων. Υπάρχουν, μάλιστα, φορείς που αναρτούν τις ανακοινώσεις τους μήνες μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων τις αποφάσεις τους, εγείροντας βάσιμες υπόνοις ότι μερικοί φορείς δεν αναρτούν καν τις ανακοινώσεις τους, όπως είναι υποχρεωμένοι.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να δει άμεσα το θέμα, γιατί θα είναι κρίμα ένα τόσο σημαντικό "εργαλείο" να καταστεί ανενεργό και μάλιστα τόσο γρήγορα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved