ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Δημόσιοι υπάλληλοι: Ο αγώνας συνεχίζεται (27/3/06)


Αθήνα 27.3.2006, 22:12
Συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής αποφάσισε σήμερα το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών – μελών της, κατά την διάρκεια σύσκεψης με θέμα την εκτίμηση των εξελίξεων και την οργάνωση των νέων παρεμβάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος.

Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων πρέπει να συνεχισθεί αφού η κυβερνητική πολιτική – πέρα από τη ρητορική «ηπιότητα» - δεν καταγράφει έμπρακτα αλλαγή πολιτικής στα επίμαχα θέματα, όπως η σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, η αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημόσιας παιδείας.

Έτσι, αποφασίσθηκε να ενταθούν οι παρεμβάσεις με στόχο:
- Το συντονισμό του συνδικαλιστικού κινήματος -του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα- για την ανάπτυξη και νέων αγωνιστικών μορφών δράσης.
- Την υποστήριξη και διεύρυνση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση (ΠΟΕ-ΟΤΑ 5 και 6/4/2006), στην εκπαίδευση (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Πανεπιστήμια, φοιτητές) και στην παραπέρα ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
- Την παρέμβαση στα θέματα του Υπαλληλικόύ Κώδικα (Υπηρεσιακά Συμβούλια, τρόπος και χρόνος εφαρμογής, στα δικαιώματα: συλλογικές συμβάσεις, μεταθέσεις κ.λπ.), με διεύρυνση του πλαισίου στις διεκδικήσεις και τη στρατηγική για αξιοκρατία και λειτουργική αυτοτέλεια στις δημόσιες υπηρεσίες.
- Την ανάδειξη με νέες παρεμβάσεις (και αγωνιστικών, συντονισμένων μορφών) του ωραρίου, του μισθολογίου και των εισοδηματικών απωλειών, των πολιτικών υποχρηματοδότησης και αποδυνάμωσης της δημόσιας παιδείας και υγείας.
- Την οργάνωση της συμμετοχής στη συγκέντρωση και τις εκδηλώσεις της πρωτομαγιάς και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, το διάστημα από 4 –7 Μαΐου 2006 στην Αθήνα.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved