ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Σε επτά δήμους περνούν τα λιμενικά ταμεία

 

Αθήνα 3.12.2012, 19:12

Σε επτά δήμους της χώρας που πληρούν τις προβλεπόμενες από την νομοθεσία προϋποθέσεις περνά από την 1η Ιανουαρίου η διοίκηση των λιμενικών ταμείων.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2011 στο υπουργείο Ανάπτυξης, μεταξύ του υφυπουργού Α. Γεωργιάδη, του προέδρου της ΚΕΔΕ και δημάρχου Καλλιθέας Κ. Ασκούνη, παρουσία δημάρχων και του γενικού γραμματέα Λιμενικής Πολιτικής Θ. Πάλλη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους του υπουργείου των επτά δημάρχων προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα οι Φορείς Διαχείρισης Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Οι δήμοι που αναλαμβάνουν ως φορείς διαχείρισης των λιμένων είναι: Θάσου, Σάμου, Χίου, Κορίνθου, Σικυώνα (Κιάτου), Πύλου και Αμφιλοχίας.

Η αποδοχή εκ μέρους του υπουργείου Ανάπτυξης των δύο γνωμοδοτήσεων -οι οποίες εκκρεμούσαν από το 2005 και το 2007 αντίστοιχα- έγινε σε εναρμόνιση και εφαρμογή όσων σχετικά προβλέπονται στον νόμο του Καλλικράτη.

Οι σχετικές λεπτομέρειες για τον τρόπο μεταβίβασης της περιουσίας των λιμενικών ταμείων καθώς και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από τα υφιστάμενα λιμενικά ταμεία προς τους νέους οργανισμούς - δημοτικά λιμενικά ταμεία. θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα στη χώρα λειτουργούν 37 λιμενικά ταμεία και 35 δημοτικά, ενώ εκκρεμούν ακόμη 31 αιτήσεις μεταβίβασης λιμενικών ταμείων σε δήμους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved