ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Η εγκύκλιος για εργασιακά - μισθούς
 

 

Αθήνα 12.3.2012, 19:51

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας η αναμενόμενη εγκύκλιος για τις αλλαγές στις κλαδικές συμβάσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα (θα την βρείτε παρακάτω στα συνημμένα). Περαιτέρω διευκρινήσεις θα δοθούν από το υπουργείο αύριο, Τρίτη 13 Μαρτίου 2012.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι οι νέες κλαδικές συμβάσεις θα πρέπει να έχουν υπογραφεί ως τις 13 Μαΐου 2012 αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου. Μετά την παραπάνω προθεσμία ο εργοδότης θα μπορεί να προχωρεί μονομερώς στην υπογραφή συμβάσεων με την σύμφωνη απόφαση του εργαζόμενου.

Ως προς τους μισθούς, η εγκύκλιος προβλέπει όρια αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα μειωμένα τουλάχιστον κατά 22%. Έτσι, ο κατώτατος μισθός διαμορφώνεται στα 586,08 ευρώ και το ημερομίσθιο στα 26,18 ευρώ. Για τους νέους κάτω των 25 ετών ο μισθός μειώνεται κατά 32% και σε μηνιαία βάση διαμορφώνεται στα 510,95 ευρώ και το ημερομίσθιο στα 22,83 ευρώ.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την εγκύκλιο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η εγκύκλιος (αρχείο pdf 282 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved