ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Προσλήψεις ζητεί η ΠΟΣΕ ΙΚΑ

 

Αθήνα 21.3.2012, 12:43

Την άμεση πρόσληψη προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του ΙΚΑ ζητεί από την κυβέρνηση η ΠΟΣΕ - ΙΚΑ.

Σε σχετική επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία η Ομοσπονδία αναφέρει ότι η έλλειψη προσωπικού είναι τραγική λόγω της παύσης των προσλήψεων, των αθρόων συνταξιοδοτήσεων -που έφτασαν τις 2.500 για τα έτη 2010 και 2011 και συνεχίζονται με ραγδαίο ρυθμό-, τη μεταφορά περίπου 522 ατόμων στον ΕΟΠΥΥ, την αύξηση των εργασιών του Ιδρύματος με τις συνεχείς συγχωνεύσεις ταμείων, αλλά και με τη δημιουργία των ΚΕΠΑ και της Διεύθυνσης κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων (αρμοδιότητες που ασκούσαν στο παρελθόν άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου) έχουν επιφέρει τεράστιες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος.

Στην ίδια επιστολή της η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ επισημαίνει ότι η λέξη "διάλυση" δεν χρησιμοποιείται καθ’ υπερβολή, αλλά με πλήρη συνείδηση της έννοιας του όρου. "Ο χρόνος έκδοσης απλών συντάξεων τετραπλασιάστηκε και έφτασε τον ένα χρόνο, οι ουρές μεγεθύνονται, τα έσοδα μειώνονται συνεχώς, ενώ οι υπάλληλοι των εσόδων δεν ενεργούν ελέγχους, αλλά έχουν καταντήσει διεκπεραιωτές εγγράφων. Οι λιγοστοί εναπομείναντες υπάλληλοι-ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στους εξοργισμένους, και δικαίως, πολίτες, τα βουνά από έγγραφα, φακέλους και αιτήσεις και την τσακισμένη ψυχική και σωματική τους υγεία".

Τέλος, καταδικάζει για μια ακόμη φορά κάθε φαινόμενο διαφθοράς και κατάχρησης δημόσιου χρήματος που προέκυψε από υπαλλήλους του ΙΚΑ, "οι οποίοι ντροπιάζουν την μεγάλη οικογένεια του Ιδρύματος, τους εντίμους και υπεύθυνους εργαζόμενους που τιμούν με αυτοθυσία και αυταπάρνηση τη θέση τους διαχρονικά".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved