ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΕΕ: Την Τετάρτη η οριστική ετυμηγορία για την ACTA

 

Αθήνα 28.6.2012, 16:46

Η εμπορική συμφωνία για την καταπολέμηση της παραποίησης (ACTA) φθάνει στο πιο κρίσιμο στάδιο, καθώς η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα κληθεί με την ψήφο της την Τετάρτη, 4 Ιουλίου, να αποφασίσει εάν θα εγκρίνει ή όχι για την εφαρμογή της. Εάν το Κοινοβούλιο πει "όχι", τότε η ACTA δεν θα εφαρμοστεί στην ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του ΕΚ, της επιτροπής που ήταν υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη συμφωνία, συνέστησε την απόρριψή της. Τέσσερις άλλες επιτροπές (επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Βιομηχανίας, Νομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης), συνέστησαν το ίδιο με τις γνωμοδοτήσεις τους, ενώ η επιτροπή Αναφορών έγινε αποδέκτης γραπτών αναφορών που εξέφραζαν τις ανησυχίες εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως. Ωστόσο, οι συστάσεις της επιτροπής δεν είναι δεσμευτικές για την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Η ACTA, η οποία αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ  της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, του Μεξικού, του Μαρόκου, της  Νέας Ζηλανδίας, της Σιγκαπούρης, της Νότιας Κορέας και της Ελβετίας, αποσκοπεί  στην επιτάχυνση της επιβολής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας και την πρόληψη των εισαγωγών  παραποιημένων προϊόντων. Για να καταστεί νόμος της ΕΕ, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το ΕΚ, το οποίο μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει τη συμφωνία, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την τροποποιήσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved