ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Πέντε παρεμβάσεις από το υπουργείο Εργασίας

 

Αθήνα 19.7.2012, 19:02

Πέντε παρεμβάσεις που ως στόχο έχουν την εξοικονόμηση πόρων και την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ιωάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Συγκεκριμένα:
- Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι που έχουν ξεκινήσει με το Πρόγραμμα «Ηλεκτρονικό Δίχτυ», στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Ασφαλιστικών φορέων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων και θα έχει εξαλειφθεί σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό το φαινόμενο των εικονικών - παράνομων συντάξεων.
- Στο αμέσως επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τις διοικήσεις όλων των ταμείων θα ξεκινήσει το σχέδιο «συγκατοίκησης» των ασφαλιστικών φορέων σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας, διευκολύνοντας έτσι την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και παράλληλα επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους.
- Άμεσα θεσπίζεται η επέκταση φορολογικού και ασφαλιστικού πιστοποιητικού από όλες τις επιχειρήσεις που ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, αλλά και το ασφαλιστικό πιστοποιητικό που θεσμοθετούμε για όλες τις επιχειρήσεις.

Αδήλωτη εργασία
Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε δύο αποφάσεις που στοχεύουν στο να περιορίσουν την αδήλωτη εργασία και την εισφοροδιαφυγή και οι οποίες θα έχουν υπογραφεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η πρώτη αφορά την υποχρέωση ταυτόχρονης δήλωσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ με τη δεύτερη απόφαση ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική διασύνδεση του ΙΚΑ του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ. Δυο σημαντικότατες θεσμικές τομές που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και στην ετήσια εξοικονόμηση πόρων πάνω από 25 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved