ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Συγκροτούνται τα 12 Πειθαρχικά ΟΤΑ

 

Αθήνα 7.1.2013, 23:14 

Απόφαση με την οποία συγκροτούνται τα 12 Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια στις Περιφέρειες της χώρας, με αποκλειστική αρμοδιότητα την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας στους υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 146Β του ν. 4057/2012.

Με την 3805/04.02.2013 απόφαση, ορίζονται τα μέλη αυτών των Συμβουλίων, τα οποία αποτελούν πλέον όργανα διαφορετικά από τα υπηρεσιακά συμβούλια και έχουν ως αποκλειστική αρμοδιότητα την εξέταση πειθαρχικών υποθέσεων.
Τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά Συμβούλια, κατανέμονται στις Περιφέρειες ως εξής: από έναν Πειθαρχικό Συμβούλιο στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κρήτης και Δυτικής Μακεδονίας, έναν κοινό Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, δύο Πειθαρχικά Συμβούλια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τέλος δύο κοινά Πειθαρχικά Συμβούλια για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου. 

Παράλληλα με την 166/24.01.2013 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, με τους ίδιους ως άνω όρους και προϋποθέσεις, συγκροτήθηκε ένα κοινό Πειθαρχικό Συμβούλιο για το υπουργείο Εσωτερικών, τις επτά Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και τους φορείς που υπάγονται σ’ αυτές, των οποίων ορίστηκαν στην ίδια απόφαση.

Προκειμένου, τέλος, να ενισχύονται οι αρχές της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας, πέραν των προϊσταμένων οργανικών μονάδων και διευθύνσεων (οι οποίοι δεν προέρχονται από υπηρεσίες που υπάγονται στον έλεγχο των Πειθαρχικών Συμβουλίων) και των εκπροσώπων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, στα Πειθαρχικά Συμβούλια συμμετέχουν πλέον και δικαστικοί λειτουργοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved