ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Στα μητρώα ανέργων θα εγγράφονται οι ιατροί

 

Αθήνα 15.2.2013, 23:17

Δυνατότητα εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ θα έχουν σύντομα -για πρώτη φορά- οι κάτοχοι αδείας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στο υπουργείο με αντιπροσωπεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του κ Γιώργο Πατούλη και παρουσία του νέου Προέδρου του ΕΤΑΑ Αντωνίου Σελλιανάκη και του συμβούλου του Υπουργού κ. Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Γεν. Γραμματέας του ΙΣΑ κος Τσούκαλος, τα Μέλη του ΔΣ κος Ζαφειρίου και κος Μαρίνος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Ρηγάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής του ΙΣΑ για το ΤΣΑΥ κος Κιτσοπανίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο υπουργός αναφέρθηκε και σε συνταξιοδοτικά θέματα, καθώς και σε θέματα ασφάλισης και λειτουργίας των θεραπευτηρίων του ιδιωτικού τομέα και των ΚΕΠΑ. Ειδικότερα:

- Για τις συντάξεις είπε ότι καθιερώνεται ηλεκτρονική βάση συντάξεων και συνταξιούχων και ότι με τη νομοθέτηση του Συστήματος "Αριάδνη" θα επιτευχθεί η καθολική απογραφή όλων των συνταξιούχων, εξασφαλίζοντας τον εξορθολογισμό, τη διαφάνεια και εξοικονόμηση χρημάτων υπερ των ασφαλισμένων.

- Σχετικά με τα Θεραπευτήρια του ιδιωτικού τομέα, ανακοίνωσε ότι νομοθετείται το Ασφαλιστικό Πιστοποιητικό, το οποίο θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες.

- Για τα ΚΕΠΑ είπε ότι παρατείνεται η λειτουργία τους ως έχουν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2013 και αυξάνονται οι ισχύουσες αμοιβές των γιατρών ανά περιστατικό κατά 20% και το πλαφόν ανέρχεται στα 1.200 ευρώ.

- Τέλος, ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η καθιέρωση Ενιαίου Λογιστικού Συστήματος για όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος έθεσε υπόψη του υπουργού τα προβλήματα του ΤΣΑΥ, τονίζοντας ότι εμφανίζει εικόνα λειτουργικής κατάρρευσης, με χαρακτηριστικό τις απίστευτες καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων, οφειλών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όχι μόνο, ζητώντας την άμεση επίλυσή τους. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην η βιωσιμότητά του, τις διοικητικές αδυναμίες και τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα, ώστε οι τομείς Συνταξιοδότησης, Υγείας και Πρόνοιας να επιβιώσουν οικονομικά και να βελτιωθούν ποιοτικά. Αναφορά έκανε και στις ιδιαιτερότητες που διέπουν το συνταξιοδοτικό καθεστώς των υγειονομικών και την εγκυρότητα του τρόπου εφαρμογής των πρόσφατων νομοθετημάτων, που ακρωτηριάζουν τις συντάξεις. Τέλος, επισήμανε τη δημιουργία κύματος φυγής νέων γιατρών από την κατηγορία των μονοσυνταξιούχων λόγω άστοχης εφαρμογής του νόμου, καθώς και αύξηση του αριθμού των συνταξιοδοτούμενων, με άκρως αρνητικές επιπτώσεις στα ήδη ευρισκόμενα σε οριακό επίπεδο οικονομικά του ΤΣΑΥ.

Με τη συνεργασία του υπουργείου με τον ΙΣΑ συγκροτήθηκε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή που θα καθορίσει τις παθήσεις για τις οποίες ορίζεται η διάρκεια αναπηρίας επ' αόριστο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved