ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
ΠΕΤΑ: Τοπική ανάπτυξη με δυναμικές συνεργασίες

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθήνα 7.3.2013, 11:23

Εφόδιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο άνοιγμα νέων δρόμων τοπικής ανάπτυξης είναι η αξιοποίηση δυναμικών συνεργασιών, όπως είναι η σύμπραξη της ΚΕΔΕ της ΕΝΠΕ και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με την ενεργή συμμετοχή της ΠΕΤΑ ΑΕ, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η διαμόρφωση εύχρηστων και αποδοτικών επενδυτικών σχεδίων και η στήριξη της υλοποίησής τους.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν οι αιρετοί δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, που την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 συναντήθηκαν στον Βόλο σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ανώνυμη Εταιρεία Πληροφόρηση, Ενημέρωση - Τοπική Ανάπτυξη (ΠΕΤΑ), με θέμα την σύγχρονη και βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη και τον υποστηρικτικό ρόλο της ΠΕΤΑ ΑΕ ως εξειδικευμένης Αναπτυξιακής Εταιρίας της Αυτοδιοίκησης στις επενδυτικές πρωτοβουλίες των Δήμων.

Την συνάντηση συντόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΤΑ ΑΕ και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ΠΕΤΑ επιδιώκει να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο που θα υποστηρίζει τις προσπάθειες των ΟΤΑ να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο σκοπός και των Περιφερειακών Συναντήσεων με Δημάρχους, στις οποίες αναδεικνύονται οι ευκαιρίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση μίας σύγχρονης και βιώσιμης αναπτυξιακής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.

Διευθύνων Σύμβουλος Στάθης Ραγκούσης παρουσίασε το έργο της ΠΕΤΑ ΑΕ και το όραμα της εταιρείας για την χάραξη νέων δρόμων στην τοπική ανάπτυξη, με σύγχρονα επιχειρησιακά εργαλεία και με άξονες την γνώση και την καινοτομία, ιδίως ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν σε συζήτηση τα ακόλουθα θέματα:
• Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκηση  στη διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών  που διαμορφώνουν θετικό περιβάλλον για την Τοπική Ανάπτυξη.
• Η υποστήριξη των ΟΤΑ για την ενθάρρυνση ιδιωτικών πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην τοπική ανάπτυξη.
• Η δυνατότητα διαμεσολάβησης στην πρόσβαση των ΟΤΑ σε χρηματοδοτικά μέσα (δημόσια και ιδιωτικά).
• Η υποστήριξη ΟΤΑ στην υλοποίηση αναπτυξιακών ανταποδοτικών επενδυτικών σχεδίων σε σύμπραξη με τον Ιδιωτικό Τομέα (ΣΔΙΤ).
• Η παραγωγή και αναβάθμιση δημόσιων υποδομών.
• Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.
• Η εξοικονόμηση ενέργειας στα δίκτυα του δημοτικού φωτισμού.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved