ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Ελπίδες για προστασία των... προστατευομένων

Αθήνα 26.6.2014, 15:35

Ελπίδες ότι θα σταματήσει κάποτε η εκδούλευση των «προστατευομένων» του ν. 2643/98, κυρίως ατόμων με αναπηρία και πολυτέκνων, δημιουργεί παρέμβαση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου για τροποποίηση του παραπάνω νόμου, ώστε οι θέσεις εργασίας που εκχωρούνται στα άτομα των παραπάνω κατηγοριών να καλύπτονται σε λογικό χρονικό διάστημα από το ΑΣΕΠ. 

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε κατά τη σημερινή συνάντηση της κ. Χριστοφιλοπούλου με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ). 

Οι θέσεις των «προστατευομένων» βγαίνουν από τις εκάστοτε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για την πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού, σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων κάθε προκήρυξης. Ωστόσο, ο ΟΑΕΔ στον οποίο ανατέθηκε -για ακατανόητους λόγους- η διαχείριση των θέσεων αυτών, τις καλύπτει με καθυστέρηση άνω των πέντε ετών ή και ποτέ! Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί από το έτος 2008.

Να σημειωθεί ότι η Proslipsis έχει προτείνει εδώ και χρόνια να αναλάβει τη διαχείριση των θέσεων αυτών το ΑΣΕΠ, σε μια προσπάθεια να εξαλειφθεί ένα από τα πλέον θλιβερά συμπτώματα κακοδιοίκησης που κρατάει δεκαετίες τώρα.

Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε, ακόμα, να αντιμετωπιστούν, με την απαραίτητη ευαισθησία, αιτήματα της Εθνικής Συνομοσπονδίας όπως:
- Η θέσπιση διατάξεων, οι οποίες θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων ή κηδεμόνων τους, σε εποχικές θέσεις εργασίας, όπως προβλέπεται για ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι  κ.λπ.)
- Η μείωση ωραρίου κατά μια ώρα σε συζύγους αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 67%, καθώς και η μείωση ωραρίου εργασίας για γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενου ή τύπου 1, τα οποία χρειάζονται ειδική ιατρική φροντίδα).
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved