ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 

 
  Δημόσια Διοίκηση Επιστροφή    
Βενιζέλος: "Ξεπεράσατε τα όρια της αναλγησίας απέναντι στους συμβασιούχους" (6/9/06)

Αθήνα 6.9.2006, 16:33   

Για ανακολουθία στο θέμα των συμβασιούχων που έχει υπερβεί τα όρια του θεσμικού παραλογισμού και της κοινωνικής σκληρότητας, κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.


Όπως ανέφερε, πολλοί εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων έχουν χαρακτηρισθεί με αμετάκλητες αποφάσεις πολιτικών δικαστηρίων ως συμβάσεις αορίστου χρόνου και προσφέρουν κανονικά τις υπηρεσίες τους ιδίως σε ΟΤΑ και μάλιστα σε ευαίσθητους τομείς όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, παραμένουν απλήρωτοι ενώ δεν καταβάλλονται κανονικά οι εργοδοτικές εισφορές, επειδή Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να εγκρίνουν τα σχετικά εντάλματα πληρωμής. Το αποτέλεσμα είναι σε ορισμένες περιοχές να πραγματοποιούνται ήδη ακόμη και απεργίες πείνας εργαζομένων σε δήμους.


Ο κ. Βενιζέλος ζητάει από το υπουργείο Εσωτερικών να αποδεχθεί τροπολογία του ΠΑΣΟΚ που δίνει ρητή και καθαρή νομική λύση στο ζήτημα, έτσι ώστε η κυβέρνηση να μην έχει κανένα νομικό πρόσχημα. Η τροπολογία έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου, η συζήτηση του οποίου αρχίζει σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής.


Με μία από τα ίδια απαντά στις καταγγελίες Βενιζέλου το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών. Του ζητάει και πάλι να δώσει εξηγήσεις γιατί το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια αγνοούσε τους συμβασιούχους και του συστήνει να διαβάσει καλύτερα την απόφαση του Ι΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της 8ης Συν./ 14-3-2006 και να πει ευθέως – και ως πανεπιστημιακός, ειδικός στο Συνταγματικό Δίκαιο – αν τα όσα προτείνει και με το ύφος που τα προτείνει συνάδουν με τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύει κάθε μια από τις άλλες εξουσίες στη δικαστική σύμφωνα με το Σύνταγμα.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved